PROIECTELE MELE PENTRU SIBIU 2012
La aceste alegeri candidez, dupa cum stiti, din partea ARD. Alianta Romania Dreapta pune in miscare motoarele dezvoltarii, reia reformele vitale, reporneste inima Romaniei. Acesta e fundamentul bunastarii.

Bunastarea vine dintr-o ECONOMIE puternica. Iar o economie puternica inseamna o economie care poate concura cu succes pe piata unica europeana. De aceea o economie puternica e prima conditie pentru bunastare.

O economie puternica nu poate exista fara o JUSTITIE independenta, eficienta si credibila. Fara egalitate in fata legii, justitia e controlata de politicieni, oligarhi, de cei cu influenta oculta si bani. De aceea egalitatea in fata legii, independenta si rapiditatea actului de justitie sunt esentiale pentru o economie performanta.

EDUCATIA e conditia civilizatiei si sursa principala a performantei economice.
Motorul economic functioneaza cu competenta, talent si creativitate.

De aceea educatia trebuie sa fie centrata pe valoarea individuala, pe morala, pe merit si pe realitatea economica de pe teren, unde meseria redevine bratara de aur.

1. ARD va introduce unul din cele mai mici impozite pe venit si profit din UE. Cota unica va scadea de la 16% la 12%. Astfel, in Romania vor veni mai multi bani, mai multe investitii straine iar companiile romanesti vor ramane cu mai multi bani pentru dezvoltare. Fiecare roman va avea mai multi bani in buzunar pentru ca va plati mai putin la stat.

2. ARD va creste salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 la 1 ianuarie 2013 si la 1000 de lei in ianuarie 2015.Asa vom genera avantaje atat pentru angajatorii corecti cat si pentru angajati. Angajatorul corect va deveni mai competitiv in fata celui care plateste la negru. Angajatul va avea certitudinea ca i se vor plati contributiile sociale si de sanatate aferente salariului minim.

3. ARD are un plan gradual de reducere a contributiilor la asigurarile sociale si de sanatate. La ora actuala taxele pe munca (CAS) dubleaza costul muncii. Taxele excesive produc evaziune. Reducerea CAS conduce la cresterea incasarilor la bugetul asigurarilor sociale, pensiile si serviciile medicale asigurate nu vor mai fi platite din imprumuturi.


Pe langa problemele majore cu care se confrunta si care-si gasesc solutii in programul de guvernare al ARD, sibienii mai au nevoie de multe proiecte noi, exact in zone dragi mie: sanatate si educatie.

1. Este nevoie de modernizarea Spitalul de Pediatrie, din motive binecunoscute: nici spatiul, nici dotarea si nici personalul nu sunt suficiente. Trebuie sa atragem, in comun cu Primaria, fonduri europene pentru extindere si am putea colabora cu ULBS pentru a construi la Sibiu un centru de chirurgie cardio-vasculara pentru copii.

Un nou spital judetean pentru Sibiu reprezinta in continuare un proiect de suflet pentru mine. Sper ca prin efortul comun al parlamentarilor, Primariei si al autoritatilor centrale, sa se reuseasca construirea lui, rezolvand in felul acesta si lipsa spatiului la spitalul de pediatrie.

2. Educatia timpurie este cea mai benefica investitie pentru copii. Pentru copiiii intre 5 si 7 ani este important sa organizam functional, impreuna cu primaria, programul de "scoala dupa scoala", mai cunoscut sub numele de "after school". Dupa finalizarea orelor obligatorii sa dam posibilitatea copiilor sa ramana la activitati cu invatatoarele care doresc acest lucru. Sport, activitati artistice si - de ce nu - temele sunt lucruri care pot sa-i ajute pe cei mici sa iubeasca scoala si sa cladim impreuna spiritul unei comunitati dinamice si solidare. Ma angajez ca acest proiect sa devina realitate incepand cu anul scolar 2013-2014.

3. Consolidarea invatamantului profesional la Sibiu Romania duce lipsa de meseriasi! Din septembrie 2012 prin Legea educatiei am reintrodus invatamantul profesional. Sute de tineri din municipiul Sibiu vor primi o meserie adevarata si nu diplome fara valoare. Liceele Carol I, Independenta si Henri Coanda, impreuna cu firme respectate din municipiu - unde vor face practica - le vor asigura insusirea unei meserii de care sa fie mandri. Prin activitatea mea in Parlament am reusit acest proiect. In viitorul mandat, impreuna cu asociatiile de parinti si cu firmele din municipiu vom dezvolta invatamantul profesional pentru ca el sa raspunda nevoilor noastre, aici, in Sibiu. Care sunt specializarile de care e nevoie in Sibiu?

Vocea parintilor nu este suficient ascultata in scoli. Legea educatiei prevede ca parintii trebuie sa fie consultati si ascultati in toate aceste situatii. Parintii au foarte multe drepturi legale, dar nu sunt suficient de bine informati si structurati. Pentru a face auzita vocea parintilor in fiecare problema a scolii ma angajez sa incurajez fondarea unui ONG care sa reprezinte interesele parintilor in cadrul scolilor din Sibiu. Asociatia s-ar putea chema chiar asa - Asociatia Parintilor Sibieni.

Mi-am propus in urma cu patru ani ca, la finalul mandatului meu, sa existe mai multe gradinite in Colegiului 2. Am atras fonduri pentru constructia a 3 gradinite care vor fi construite in Broscarie, Piata Cluj si cartierul Resita. Daca ar fi depins in totalitate de mine probabil ca ar fi fost finalizate pana acum. Ma angajez ca ele sa fie finalizate in mandatul urmator!
.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!