ACTIVITATEA MEA 2008-2012
Initiativele legislative personale, in afara legilor dezbatute in Parlament in cei patru ani de legislatura, la care am contribuit, s-au dovedit a fi esentiale pentru o societate care se vrea civilizata, asa cum este cea din Romania de astazi. Au fost apreciate atat de putere cat si de opozitie. Au aceeasi insemnatate pentru sibieni ca si pentru ceilalti romani.

1. Legea privind combaterea violentei in familie este o lege pe care am sustinut-o aprig, convinsa fiind ca femeile si barbatii deopotriva inteleg ca suferinta in tacere nu este un lucru bun, ea ii afecteaza negativ si pe parinti si pe copii. Legea protejeaza eficient victimele violentei domestice, in majoritate femei, prin instrumentul numit ordinul de protectie. Astfel, exista posibilitatea evacuarii rapide a agresorului din locuinta comuna, precum si restrictia de a se apropia nu doar de victima, ci si de rudele ei apropiate. Ordinul de protectie este executoriu si poate acoperi o perioada de sase luni.

2. Lege privind acordarea unor facilitati fiscale pentru tinerii casatoriti precum si pentru mamele sau, dupa caz, persoanele care au in intretinere doi sau mai multi copii minori. Am propus facilitati fiscale pentru persoanele aflate la prima casatorie si care nu au implinit 40 de ani. Conform proiectului initiat de mine, acestea vor beneficia timp de 5 ani de o reducere a contributiilor sociale individuale de 5%. Familiile tinere ar trebui ajutate pe cat se poate sa-si orienteze resursele spre cheltuieli tipice de familie, cum ar fi cumpararea sau inchirierea locuintei, cheltuielile cu hainele si scolarizarea copiilor etc. Proiectul de lege se refera si la mamele sau persoanele care au in intretinere copii. Propunem aici o reducere de 10% a contributiilor sociale individuale pentru mamele singure care au doi copii si de 15% pentru mamele care au 3 sau mai multi copii.

3. O alta initiativa legislativa, de suflet as spune, este Legea privind parteneriatul intre Stat si culte in domeniul serviciilor sociale. Am initiat aceasta lege pentru a sprijini categorii vulnerabile pornind de la premisa ca actiunea comuna a Bisericii si administratiilor locale poate rezolva concret probleme sociale pe care statul singur nu pare sa le poata rezolva. Scopul legii este sa valorifice potentialul cultelor in dezvoltarea capitalului uman si social in comunitatile in care activeaza, precum si in prevenirea si combaterea marginalizarii sociale prin actiunea directa a Bisericii.

4. Am initiat Legea privind introducerea votului prin corespondenta pentru cetatenii romani din strainatate pentru a asigura accesul mai putin costisitor al romanilor din afara granitelor la procesul electoral din Romania.

5. Am lansat in dezbatere publica o noua forma a Legii privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si a Societatii Romane de Televiziune astfel incat acestea sa devina un reper de profesionalism si informare obiectiva, echilibrata si impartiala.

6. Cat despre pensia minima pentru pensionarii defavorizati, stabilirea unui cuantum lunar minim de 350 de lei, a fost obiectivul unei intregi campanii legislative pe care am dus-o sub sloganul "Demnitate pentru pensionari!". Si acest proiect a fost realizat!


In domeniul educatiei, am atras fonduri pentru 18 institutii de invatamant din municipiul Sibiu, precum si pentru gradinita cu program prelungit din cadrul Grupului Scolar Ilie Macelariu din Miercurea Sibiului. Am reusit sa atrag fonduri din donatii private pentru modernizarea unor scoli si gradinite din municipiul Sibiu.

In domeniul cultelor, am atras fonduri pentru un numar de noua Biserici si cantine sociale din municipul si judetul Sibiu. Cred ca Biserica trebuie sa faca parte din viata noastra de zi cu zi, sa fie si lacasul de rugaciune, dar si cel in care enoriasii sa aiba mai mult sprijin pentru problemele lor. De aceea, m-am implicat si am sustinut cresterea misiunii sociale a bisericilor din Colegiul nostru.

In domeniul culturii, am facut demersuri constante pentru asigurarea finantarii Festivalului International de Teatru de la Sibiu, precum si pentru participarea Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu la Festivalul International de Teatru de la Edinbourg. De asemenea, voi ramane un sustinator al Festivalului Radu Stanca, al Festivalului International de Jazz de la Sibiu si al Festivalului Antropologic Astra Film Fest. Un proiect foarte drag mie este cel care priveste dezvoltarea artistica a tinerilor prin activitati muzeale in Municipiul Sibiu, desfasurat in cadrul Complexului Muzeal National ASTRA Sibiu. Aproape 100 de copii si tineri din Sibiu vor studia traditiile culturale romanesti - pictura, prelucrarea lemnului, ceramica si olaritul

In scolile din municipiul Sibiu am lansat campania de informare impotriva consumului de plante etnobotanice. Am atras donatii private pentru dotarea unui salon de zi din cadrul Sectiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judetean Sibiu. Impreuna cu Fundatia Edelweiss din Sibiu am lansat "Campania Roz", o campanie de informare a doamnelor din Sibiu, pentru prevenirea cancerului de san si col uterin.

Am lansat proiectul "Ofensiva Verde pentru Sibiu" in cadrul caruia, de-a lungul anilor, am plantat copaci si am demarat actiuni de ecologizare in mai multe cartiere din municipiul Sibiu.

M-am implicat in campaniile nationale "Let's do it Romania", "Romania prinde radacini", "Ziua de Curatenie Nationala", in care am participat la ecologizarea si reampadurirea unor zone naturale.

Am lansat campania "Fii Inger pentru semenii tai" in sprijinul Centrului de Recoltare si Tranfuzie Sibiu. Am mobilizat autoritati ale statului si resurse private pentru realizarea parcului din Vasile Aaron.

In perioada 2008 - 2012 am primit in audienta, la Biroul Parlamentar din Municipiul Sibiu, circa 800 de cetateni si i-am indrumat catre institutiile publice competente in rezolvarea problemelor, conform procedurilor prevazute de lege. Am transmis scrisori primarului municipiului Sibiu pe probleme legate de infrastructura orasului, memorii catre Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatii, Comisiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Sibiu, Fondului Locativ Sibiu.
.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!