Comunicat de presa

Romania are nevoie acum de o dezbatere reala la care sa participe toate fortele politice, atat cele de dreapta, cat si cele de stanga pentru punerea in practica a reformelor si a unui model de stat functional, minimal, dupa criza economica majora pe care am traversat-o. O astfel de dezbatere care este necesara pentru bunastarea romanilor, solicita insa ca toate fortele politice sa dea dovada de aceeasi responsabilitate, propunand solutii.

PDL s-a exprimat pentru renunţarea la statul asistenţial şi pentru incurajarea initiativei private si performanta, cu un aparat birocratic restrans si eficient. PSD si PNL refuza o dezbatere reala despre bunastarea romanilor si propun doar populisme, stangisme de tip ani 90 si functii pentru clientela politica. 

Criza economica a aratat ca bunastare reala pentru romani, este bunastarea fundamentata economic. Din punctul acesta de vedere, cresterea treptata, intai cu 15% a salariilor bugetarilor de la nivelul scazut al anului trecut si majorarea unui numar de aproximativ 1,5 mil de pensii urmare a legii unice a pensiilor, in baza prinicipiului contributivitatii, arata ca doar reformele pot crea conditii pentru redresarea economica. Bunastarea reala si solida se poate obtine doar prin reforma statului lui Iliescu, care impovara mediul privat si accentua dependenta de stat prin pomeni electorale.

Uniunea Socialist-Liberala este o alianta care acopera ambitiile de putere ale lupilor tineri Antonescu si Ponta, impinsi de la spate de Adrian Năstase si Ion Iliescu. In momentul in care pe agenda publica au fost subiecte importante pentru stabilizarea economica post-criza, cum sunt discuţiile cu FMI sau Codul Muncii, Ponta si Antonescu au fost preocupaţi doar de impartirea functiilor si intimidarea Justitiei.

Liderii PSD si PNL au refacut unitatea unei stangi de sorginte populista, fara doctrina, cu solutii mincinoase si o mare foame de putere. Uniunea PSD-PNL nu reprezinta o forta politica moderna, de stanga care ar putea oferi românilor solutii de stanga, ci este doar un alt produs dintre numeroasele proiecte populiste, marca Ion Iliescu.
Faptul ca PNL a ajuns dintr-un partid care lupta pe baricade impotriva lui Ion Iliescu, un inlocuitor al PRM în alianta rosie post-decembrista care continua ambitiile intelegerii numite Patrulaterul Rosu ar trebui să dea de gandit acelor lideri liberali care mai cred ca PNL trebuie sa existe si dupa Crin Antonescu.
 

4 februarie 2011


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!