Comunicat de presa

PDL poate sa raspunda in forta, la fratia stangista PSD-PNL-PC consolidandu-se ca partid de dreapta si sustinand reforma Parlamentului 

La coagularea PSD-PNL-PC pe stanga, PDL poate sa raspunda puternic, cu un proiect alternativ, centrat pe doua directii: consolidarea dialogului cu electoratul de dreapta si sustinerea reformei Parlamentului – prin respectarea vointei manifestate la referendumul pentru Unicameral.

O strategie de raspuns pozitiva si constructiva a PDL, este cu atat mai utila cu cat Opozitia este mobilizata doar de ura fata de Basescu-PDL, nu de un proiect socio-economic pozitiv din care sa castige romanii. Alianta PSD-PC-PNL se dovedeste o Alianta Contra – PDL si Basescu, si nu o Alianta Pentru–solutii utile romanilor.

In aceste conditii, unul dintre primii pasi pe care trebuie sa-l faca PDL este continuarea reformei Parlamentului -  pentru indeplinirea vointei manifestate de romani la referendumul pentru parlament Unicameral.  Reforma Parlamentului poate fi unul dintre punctele majore ale diferentierii PDL, fata de discursul negativ si politic-limitat al PSD-PNL-PC care urmareste si inabusirea rezultatului referendumului din 2009.  

In aceeasi masura, PDL trebuie sa se focalizeze pe reforme pentru electoratul de dreapta: pentru mediul de afaceri, pentru tinerii din mediul privat, pentru clasa de mijloc. Pentru acest electorat, ideile de reforma a statului, de restructurare a aparatului bugetar, de reforma a pensiilor au perspectiva si sunt bine primite, iar PDL trebuie sa stranga dialogul cu electoratul de dreapta, lasand PSD-PNL discursul stangist si populismul.

Raluca Turcan
Vicepresedinte PDL 

11 ianuarie 2011

 

 

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Consiliul Na?ional de Coordonare al PNL
04 Martie 2017

Stimate colege ?i stima?i colegi, Dragi liberali, Sunt bucuroas? ?i onorat? s? v? reîntâlnesc. Este primul Consiliu Na?ional la care particip în calitate ...