Comunicat de presa

PDL poate sa raspunda in forta, la fratia stangista PSD-PNL-PC consolidandu-se ca partid de dreapta si sustinand reforma Parlamentului 

La coagularea PSD-PNL-PC pe stanga, PDL poate sa raspunda puternic, cu un proiect alternativ, centrat pe doua directii: consolidarea dialogului cu electoratul de dreapta si sustinerea reformei Parlamentului – prin respectarea vointei manifestate la referendumul pentru Unicameral.

O strategie de raspuns pozitiva si constructiva a PDL, este cu atat mai utila cu cat Opozitia este mobilizata doar de ura fata de Basescu-PDL, nu de un proiect socio-economic pozitiv din care sa castige romanii. Alianta PSD-PC-PNL se dovedeste o Alianta Contra – PDL si Basescu, si nu o Alianta Pentru–solutii utile romanilor.

In aceste conditii, unul dintre primii pasi pe care trebuie sa-l faca PDL este continuarea reformei Parlamentului -  pentru indeplinirea vointei manifestate de romani la referendumul pentru parlament Unicameral.  Reforma Parlamentului poate fi unul dintre punctele majore ale diferentierii PDL, fata de discursul negativ si politic-limitat al PSD-PNL-PC care urmareste si inabusirea rezultatului referendumului din 2009.  

In aceeasi masura, PDL trebuie sa se focalizeze pe reforme pentru electoratul de dreapta: pentru mediul de afaceri, pentru tinerii din mediul privat, pentru clasa de mijloc. Pentru acest electorat, ideile de reforma a statului, de restructurare a aparatului bugetar, de reforma a pensiilor au perspectiva si sunt bine primite, iar PDL trebuie sa stranga dialogul cu electoratul de dreapta, lasand PSD-PNL discursul stangist si populismul.

Raluca Turcan
Vicepresedinte PDL 

11 ianuarie 2011

 

 

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!