Comunicat de presa

Programul PSD – o Romanie socialista

Congresul PSD de ieri a fost o manifestare a demagogiei de stanga din Romania.

Ieri, PSD – Partidul Socialist Demagogic – a prezentat o colectie de promisiuni total nerealiste. Am aflat astfel minciunile PSD pentru prima zi de guvernare, minciunile pentru prima luna de guvernare, cele pentru primul an si pentru intregul mandat, dar n-am aflat nimic despre modalitatea de acoperire a dezechilibrelor uriase generate de aceste fantezii electorale.

Titlul cel mai potrivit pentru programul de guvernare lansat ieri de PSD nu e Romania sociala, ci Romania socialista. Am observat ca PSD s-a adresat exclusiv propriului electorat de stanga, prezentand insa solutii demagogice si, realist vorbind, imposibil de aplicat in conditiile de austeritate ale perioadei.

Pe de alta parte, programul PSD reprezinta cel mai dur atac din ultimii 10 ani la clasa de mijloc si la mediul de afaceri. In timp ce PDL sustine recompensarea muncii si a spiritului intreprinzator, PSD vrea sa le penalizeze. Desfiintarea cotei unice a devenit obiectivul ideologic asumat al PSD, deschizand calea pentru o lunga lista de majorare a impozitelor si taxelor, care nu vor avea alt efect decat descurajarea muncii si a antreprenoriatului. Cu PSD la putere, romanii din clasa de mijloc vor pierde bani si oportunitati, iar Romania va pierde in disciplina bugetara si competitivitate.

Mai trebuie remarcata iluzia vanduta de PSD, care incearca sa amageasca oamenii cu anularea imediata a reducerii de 25% a salariilor bugetarilor. Sa intelegem ca, daca motiunea de cenzura trece, un eventual guvern PSD instaurat imediat va creste salariile bugetarilor a doua zi? Asta numai un partid de tip Pinocchio poate promite. Crede cineva ca, daca ar exista resurse pentru rezolvarea acestei probleme, guvernul actual n-ar fi pus deja in practica masura de revenire la vechile salarii? Daca se va putea elimina o parte din aceasta reducere salariala, sunt convinsa ca se va prevedea acest lucru in bugetul pentru 2011.

Mai grav este insa faptul ca demagogia PSD e din nou dublata de violenta. Presedintele PSD Victor Ponta se comporta in continuare agresiv si iresponsabil, referindu-se la actualii guvernanti ca la niste dusmani ai poporului si sugerand judecarea si condamnarea lor. Victor Ponta ramane de asemenea partizanul unor gesturi insurectionale de inspiratie bolsevica, lucru dovedit de incitarea la greva generala in ziua dezbaterii unei eventuale motiuni de cenzura.

Dominat de un spirit stalinist precum cel al lui Victor Ponta si captiv al unor promisiuni sociale demagogice, PSD nu poate reprezenta o solutie pentru Romania.

17 octombrie 2010


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!