Declaratii conferinta de presa

Momentul de saptamana trecuta din Parlament este relevant pentru modul in care PSD se raporteaza la cetatenii Romaniei pe care sustine ca-i reprezinta.

PSD spune ca-i apara pe romani, dar de fapt isi apara propriile interese. PSD pretinde ca poate scoate Romania din criza, dar pe ei ii intereseaza doar sa-si scoata din criza propriile buzunare. PSD spune ca vrea cresterea veniturilor oamenilor, dar in realitate politicile lor ar baga in faliment Romania si pe romani.

Adevaratul PSD e cel care isi targuieste votul pentru pensii in timp ce plange dupa pensionari ori de cate ori e vreun microfon prin preajma.

Daca PSD sustinea pensionarii la legea pensiilor, trebuia sa stea in sala de plen, asa cum am stat si eu si ceilalti colegi deputati din PDL si sa se opuna acelor masuri pe care le considerau gresite. Asa ar fi fost corect, asa ar fi procedat deputatii unui partid care-i respecta pe pensionari si se lupta in mod autentic pentru interesele pensionarilor.

Daca PSD sustinea pensionarii, ar fi trebuit sa voteze in zilele urmatoare in Parlament pentru reluarea votului la legea pensiilor. Dar nici acest lucru nu l-au facut, ci, din nou, au lipsit de la vot.

PSD a ales sa lupte altfel pentru pensionari. A luptat pentru pensionari pana la ultimul leu pe care s-au hotarat sa-l ceara din cei 127 de miliarde pe care i-au avut in vedere ca sa lase sa treaca legea pensiilor. Deci PSD a fost dispus sa-i vanda pe cei circa 6 milioane de pensionari romani pentru aproximativ 12 milioane de lei noi. Un calcul simplu ne arata ca PSD da cam 2 lei pe fiecare pensionar roman.

Asta e pretul tradarii PSD – 2 lei pe pensionar. Iar pensionarii romani au tot dreptul sa se simta inselati si umiliti de PSD, un partid care i-a scos la vanzare cu 2 lei bucata. Daca asa este, atunci trebuie spus ca PSD insusi este, in mod matematic si regretabil, un partid de 2 lei.

Iar domnul Cindrea, aparatorul din vorbe (dar nu si din fapte) al pensionarilor, a fost dispus sa-si vanda votul pentru cateva mii de lei noi. Daca impartim numarul de bani pe care dorea sa-i primeasca la numarul varstnicilor, o sa vedem că este sub media colegilor din PSD. Domnul Cindrea nu da nici macar 2 lei pe pensionarii pe care pretinde ca-i apara. 

Suspendarea presedintelui si instigarile PSD

Devine din ce in ce mai preocupanta iresponsabilitatea politica pe care o manifesta PSD si liderul sau Victor Ponta.

Am atras atenia de mai multa vreme, si in opiniile pe care le-am exprimat in fata presei si in consideratiile de pe blogul meu, asupra faptului ca presedintele PSD intrece masura, ca declaratiile lui politice sunt periculoase. Incitarile la violente de strada, amenintarile voalate cu justitia la adresa presedintelui Romaniei, recenta declaratie stupida cu suspendarea presedintelui – toate sunt extrem de ingrijoratoare.

Cred ca dl. Ponta tine cu tot dinadinsul sa-si schimbe porecla din Micul Titulescu in Micul Stalin sau Micul Mao.

Romania nu a mai avut tulburari de strada din vremea mineriadelor si ar fi groaznic ca acele vremuri sa se intoarca.

 In legatura cu suspendarea, ma intreb daca domnul Ponta a gandit ce a vorbit. O noua tentativa de suspendare a presedintelui ar insemna, instantaneu: caderea cursului leu-euro, scumpirea abrupta a oricarui credit pe care Romania ar vrea sa-l ia din strainatate, inrautatirea previziunilor macroeconomice pentru tara noastra pe termen scurt. Asta vrea Victor Ponta? Sa arunce o tara intreaga in haos, sa o intoarca in recesiunea de anul trecut, cand Romania a avut o scadere a PIB-ului de 7%?

Eu sper ca acest scenariu nu se va intampla. Pentru ca nu vreau ca noi toti sa platim bir pe prostia politica spre care impinge Victor Ponta PSD-ul.

Raluca Turcan
Deputat de Sibiu

24 septembrie 2010
 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!