Comunicat de presa

La Centrul Social din Parohia Lazaret IV, Raluca Turcan a oferit o masa
pentru persoanele nevoiase

Vineri, 23 iulie 2010, deputata PDL de Sibiu Raluca Turcan a oferit un pranz gratuit  pentru 15 de persoane la cantina sociala a Bisericii Nasterea Domnului, aflata pe strada Constitutiei din Sibiu, in Parohia Lazaret IV. Alte 15 persoane cu dificultati materiale aflate in evidentele parohiei au primit hrana la domiciliu, tot cu sprijinul deputatei PDL.

Alaturi de preotul paroh Ioan Cosa si de colegi din organizatia judeteana PDL Sibiu, Raluca Turcan a fost prezenta langa cei care s-au putut bucura de o masa calda pe care, din pacate, nu si-o pot permite prin mijloace proprii.
Beneficiarii pranzului au multumit parintelui Cosa si deputatei PDL pentru gestul facut, le-au urat sanatate si au spus ca si-ar dori ca acest exemplu sa fie urmat si de altii.

Parintele paroh Ioan Cosa a spus celor prezenti ca are o colaborare mai veche cu deputata Raluca Turcan, care a sprijinit si in alte randuri oamenii nevoiasi din parohie. Preotul a mentionat ca nu e singurul mod in care Raluca Turcan si-a oferit ajutorul, amintind demersurile deputatei PDL in urma carora Biserica Nasterea Domnului a primit fonduri de la guvern pentru pictura interioara.

Cantina sociala din cadrul Parohiei Lazaret IV poate oferi hrana unui numar de 70 de persoane zilnic, insa lipsa fondurilor face ca ea sa functioneze de multe ori la jumatate sau doar la un sfert din capacitate. Raluca Turcan si colegii din PDL Sibiu vor face eforturi pentru ca aceasta cantina sociala sa functioneze cat mai aproape de capacitatea maxima, exprimandu-si dorinta ca si alte persoane cu posibilitati materiale sa ajute pentru realizarea acestui obiectiv.

"Cred ca resursele de generozitate care exista in Sibiu trebuie mobilizate mai bine. Suntem intr-o perioada de criza economica, deci faptele de caritate sunt si mai necesare acum decat erau in trecut. Am ales cantina socială a acestei parohii fiindca aici se deruleaza de multa vreme diverse programe sociale, iar acest efort merita cunoscut, apreciat si sprijinit. Ca si celelalte gesturi sociale pe care le-am facut, si cel de azi este un indemn pentru sibienii cu dare de mana sa-i ajute cum pot pe cei mai nevoiasi dintre semenii nostri. Putem face mai multe in Sibiu si putem sa fim un exemplu de solidaritate sociala si pentru alte locuri din tara. Sa nu uitam vorba care-i placea parintelui Nicolae Steinhardt - daruind vei dobandi", a incheiat Raluca Turcan.

Gestul de azi al Ralucai Turcan face parte din proiectul personal de ajutorare a oamenilor  cu venituri reduse, proiect intitulat Solidaritate in faaa crizei si lansat la Sibiu pe data de 5 iulie 2010. Actiunile cu caracter social incluse in acest proiect sunt sprijinirea lunara a 10 familii de pensionari cu produse de stricta necesitate si oferirea unei mese calde lunare pentru 30 de persoane nevoiase.

Biroul de Presa al PDL Sibiu
 

Iulie 2010


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!