Comunicat de presa

Sustin infiintarea contului educational de 500 euro pentru nou-nascuti,
dar propun facilitati asemanatoare si pentru ceilalti copii

Salut initiativa Guvernului Romaniei si a Ministerului Educatiei de a lansa in dezbatere publica proiectul legii educatiei nationale. Acest proiect de lege este esential in plasarea pe calea cea buna a sistemului de invatamant din Romania, iar o dezbatere publica serioasa va duce la o lege buna.
Consider ca educatia este cel mai important factor in asigurarea egalitatii de sanse intr-o societate democratica. In acest context, este excelenta initiativa infiintarii contului educational de 500 de euro pentru fiecare copil nascut dupa intrarea in vigoare a legii. Faptul ca orice copil va avea de la nastere 500 de euro – bani la care se vor putea adauga alte sume in decursul anilor – pe care-i va putea folosi doar in scopuri educationale ajuta la efortul copiilor (si la sprijinul familiilor) pentru performante scolare superioare.
Propun insa doua lucruri pentru a face din acest cont educational un instrument cu eficienta sporita. In primul rand, solicit facilitati pentru toate familiile cu copii sub 7 ani, in asa fel incat contributiile financiare ale parintilor pentru conturile educationale ale copiilor sa se soldeze cu deduceri fiscale si reduceri de impozite, conform unei scheme gandite de comun acord cu Ministerul Finantelor. In al doilea rând, propun ca fiecare copil sub 7 ani provenit dintr-o familie saraca si care, odata intrat la scoala, va avea performante scolare (certificate prin premii la concursuri sau olimpiade scolare), sa poată beneficia de alimentarea contului eductional cu 100 euro anual.

19 martie 2010


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!