Apel catre liberali

Sunteti in fata unui Congres important pentru viitorul Partidului National Liberal. E momentul in care alegeti calea pe care va merge PNL in urmatorii 4-5 ani de zile. Decizia dumneavoastra va influenta nu doar PNL, ci si intreaga dreapta politica romaneasca.

Sunt aproape 4 ani de zile de cand a inceput razboiul rece in Alianta D.A. si aproape 3 ani de zile de cand aceasta Alianta s-a rupt. Avem opinii diferite asupra acestei parti a istoriei noastre comune, dar sunt convinsa ca avem pareri foarte asemanatoare asupra beneficiilor pe care Alianta D.A. le-a adus Romaniei atata timp cat ea a functionat (integrarea europeana fiind cel mai bun exemplu). In timpul care a trecut de la ruperea Aliantei D.A., dreapta romaneasca a cunoscut evolutii importante, iar cea mai importanta este aceea ca dreapta a devenit mai puternica decat stanga. Meritul este atat al PDL, cat si al PNL, iar liberalii din ambele partide se pot felicita pentru actuala suprematie a dreptei in raport cu stanga.

Suntem acum, in 2010, in situatia de a lua decizii strategice fata de noi insine si fata de ceilalti actori de pe scena politica. Pentru dumneavoastra, deciziile strategice vor fi luate in urmatoarele doua zile. Indiferent de persoanele pe care le veti alege in fruntea partidului si indiferent de sistemul de vot intern prin care aceste persoane vor fi alese, va solicit doar un singur lucru: opriti razboiul dintre PNL si PDL.

Lupta de ani de zile cu PDL v-a adus o multime de probleme si niciun avantaj. Aceasta lupta v-a impins in bratele PSD si a facut rau ideii de coerenta a scenei politice romanesti. Aceasta lupta v-a plasat de doua ori in opozitie, dupa ce liderii PNL au refuzat in doua randuri un parteneriat la guvernare cu Partidul Democrat Liberal. Continuarea acestei lupte va transforma PNL intr-un partid-kamikaze, care se indreapta de buna voie spre sinucidere, cu singurul obiectiv de a produce cat mai multe pierderi celor pe care-i considera adversari. Poate fi acesta obiectivul unui liberal autentic? Isi poate asuma un liberal autentic o ideologie nihilista, opusa optimismului funciar ce caracterizeaza proiectul liberal? Va regasiti in mentalitatea de tip ori noi, ori ei?

Alegeti cooperarea in locul conflictului si deschideti portile astazi inchise. Faceti posibil ca, intr-un viitor mediu sau mai indelungat, PDL si PNL sa fie din nou parteneri. Aceasta ar fi, probabil, cea mai buna veste pe care congresul PNL ar da-o alegatorilor de centru-dreapta din Romania.

4 martie 2010
 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!