Comunicat de presa

Ordinul ministrului Ecaterina Andronescu cu privire la numirile pentru functiile de conducere in unitatile de invatamant preuniversitar de stat si functiile de indrumare si control de la nivelul inspectoratelor scolare


Am aflat cu parere de rau ca la numai o zi de la asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe pachetul de legi pentru reforma in educatie, doamna ministru Ecaterina Andronescu a emis un ordin care incalca exact spiritul acestei reforme, si anume: depolitizarea, competenta si profesionalismul  invatamantului romanesc.

Intentia d-nei ministru de a numi fara concurs, centralizat, prin „pixul” ministrului, persoane in funcţii de conducere in invatamantul preuniversitar, demonstreaza ca doamna ministru, ori nu a inteles ce inseamna reforma in educatie, ori se lasa angrenata in jocul incorect al politizarii institutiilor statului si folosirii lor in campaniile electorale.

In acest moment doamna Andronescu are la dispozitie doua variante: fie isi retrage ordinul recunoscandu-si public greseala, fie isi depune demisia cu recunoasterea implicita a erorii de a duce politica in scoala, si asta in dispret total fata de alegatori.

 

17 septembrie 2009
 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!