Comunicat de presa

Promovarea de masuri anti-criza – prioritatea Guvernului Emil Boc

Guvernul Emil Boc este constient ca efortul sau este esential pentru ca Romania sa depaseasca in timp cat mai scurt perioada de criza economica. Consider in acest sens necesare si utile masurile propuse ieri de guvern pentru sprijinirea in continuare a mediului de afaceri si a activitatilor economice in general.

Masura neimpozitarii profitului reinvestit este o veste foarte bună pentru companiile romanesti, care vor fi astfel stimulate sa investeasca sume mai mari in propria dezvoltare, cu efecte benefice asupra productiei si a locurilor de munca. Faptul ca aceasta masura se va aplica din 1 octombrie a.c. va asigura un efect economic rapid.

Este de asemenea importanta masura de sustinere a productiei romanesti pentru export, prin asigurarea unui sistem mai amplu de garantii si contragarantii guvernamentale. Din nou, aceasta masura va stimula productia interna si pastrarea locurilor de munca in firmele care produc pentru piata externa.

Decizia de a mari capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural urmareste asigurarea unui suport financiar sporit pentru afacerile agricole, valorificand potentialul agricol al tarii si reducand dependenta Romaniei de importuri. In acelasi timp, extinderea Programului Rabla la tractoare va stimula achizitia de tractoare performante pentru agricultura romaneasca, contribuind la cresterea eficientei sectorului.

Sunt convinsă ca acest gen de masuri reprezinta solutii corecte pentru iesirea din criza a Romaniei. Cred de asemenea ca e nevoie de solidaritate cu eforturile guvernului, care are nevoie in aceasta perioada de sprijinul puternic al clasei politice, al partenerilor sociali si al cetatenilor.


27 august 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!