Comunicat de presa

Raportul pe justiţie subliniaza progresele Romaniei, dar si restantele Parlamentului

Raportul pe Justitie pentru Romania si Bulgaria, adoptat miercuri de Comisia Europeana, este unul echilibrat si realist.

Acest raport subliniaza progresele inregistrate de Romania, de la adoptarea Codurilor Civil si Penal pana la demersurile realizate de personalul din justitie. Pe baza unor asemenea progrese, Romania a reusit sa evite activarea clauzei de salvgardare pe Justitie. Asta inseamna ca cetatenii romani vor putea avea parte de sentinte judecatoresti emise de autoritatile romane si recunoscute in intreaga Uniune Europeana. De asemenea, trebuie subliniat faptul ca raportul nu este insotit de vreo sanctiune impotriva Romaniei. Nu vor exista pierderi de fonduri europene generate de situatia justitiei in Romania.

Din pacate insa, Parlamentul este din nou indicat – la fel ca in precedentele rapoarte – drept o frană in calea rezolvarii problemelor de mare coruptie. Comisia Europeana da glas unei realitati care exista de ani de zile, realitate pe care PDL a criticat-o constant: Exista in Parlamentul Romaniei o coalitie PSD-PNL de protejare a unor persoane suspectate de coruptie.

Avem prin urmare un nou semnal international pentru ca Parlamentul Romaniei si coalitia PSD-PNL sa abandoneze politica de aparare a unora dintre proprii membri banuiti de fapte de coruptie. Cred ca e nevoie ca toti parlamentarii sa tina seama de acest semnal si sa adopte un comportament corect, european.

In ceea ce priveste Partidul Democrat Liberal, suntem consecventi liniei afirmate in repetate randuri, conforma careia PDL nu va face din Parlament un scut pentru vreunul dintre parlamentarii sai, asa cum procedeaza partidele mai sus mentionate. Trebuie sa existe un tratament egal in justitie al tuturor cetatenilor romani, indiferent de pozitia pe care o ocupa. In consecinta, PDL va vota pentru inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, dacă va exista o solicitare in acest sens.
 

 

23 iulie 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!