Comunicat de presa


Programul guvernamental Prima Casa va intra in functiune in cursul lunii iulie


Informez sibienii ca Programul guvernamental Prima Casa va intra efectiv in functiune in a doua jumatate a lunii iulie. 

Acest program se bucura de interesul bancilor din Romania, Ministerul Finantelor Publice primind pana acum oferte de intrare in program de la circa 20 de banci. Valoarea acestor oferte este de 1,45 miliarde euro, cu mult mai mult decat suma minima avuta in vedere de guvern, de 1 miliard de euro.

 Precizez de asemenea ca se pot acorda credite de cel mult 60.000 de euro pentru achizitia unei locuinte, cu un avans maxim de 3.000 de euro. Creditul se poate acorda pe o perioada de maxim 30 de ani, iar nivelul dobanzii va fi de circa 5%. La un asemenea nivel al dobanzii, costul unui credit luat prin programul guvernamental Prima Casa va fi de doua ori mai mic decat costul unui credit ipotecar obisnuit luat de la banci. In plus, pentru cei care doresc sa inapoieze creditul inainte de scadenta, nu se vor percepe comisioane de rambursare anticipata.

Sibienii care doresc sa intre in programul Prima Casa nu trebuie sa detina o locuinta in proprietate si nici nu trebuie sa aiba in derulare vreun credit ipotecar. De asemenea, pentru achizitia de locuinte cu valoare mai mare de 60.000 de euro, cetatenii trebuie sa dispuna atat de avansul de 3.000 de euro, cat si de diferenta dintre pretul locuintei si plafonul de 60.000 euro.

Ii anunt pe sibieni ca, in momentul in care programul Prima Casa va deveni disponibil, voi pregati un dosar explicativ la cabinetul meu parlamentar din municipiul Sibiu, strada Fabricii nr. 2, astfel incat orice sibian care doreste informatii in detaliu va putea sa le obtina.


30 iunie 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!