Comunicat de presa

Guvernul Emil Boc urmareste pas cu pas angajamentele din programul de guvernare

In actuala perioada dificila, guvernul Romaniei continua sa ia masuri de sprijinire a economiei si de sustinere a cetatenilor.


Astfel, guvernul a lansat Programul Prima casa. Acest program presupune garantarea unui credit in valoare de pana la 60.000 euro pentru toti cei care doresc sa-si cumpere pentru prima data o locuinta, dar n-au putut face acest lucru pentru ca le lipseau banii pentru avans sau pentru ca nu puteau plati ratele la banca din salariu. Cei mai importanti beneficiari ai acestui program sunt tinerii. In paralel, acest program va impulsiona constructiile de locuinte si va relansa acordarea de credite imobiliare de catre banci.


In acelasi timp, guvernul a hotarat o noua ieftinire a gazelor naturale. Dupa ce pretul gazelor a scazut cu 3% de la 1 mai, el va scadea cu inca 5% din 1 iulie. Guvernul intelege astfel sa protejeze familiile cu putere de cumparare scazuta, pentru care fiecare leu conteaza.


Pentru stimularea economiei nationale si a micilor afaceri, guvernul a decis sa dea 100 de milioane de euro ca ajutoare de stat pentru intreprinderile mici si mijlocii. Se vor pastra astfel numeroase locuri de munca, iar firmele mici vor fi ajutate sa reziste pe piata.


De asemenea, s-a hotarat ca, de acum inainte, statul sa garanteze 30% din valoarea creditelor agricole. Acest lucru vine direct in sprijinul producatorilor, care au nevoie de sustinerea statului in aceasta perioada grea.


Guvernul Emil Boc isi indeplineste astfel cea mai importanta misiune din acest an – aceea de a lupta impotriva efectelor crizei economice si de a-i feri pe cetateni de scaderea nivelului de trai.

21 mai 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!