Comunicat de presa

Deputatul Raluca Turcan a participat la conferinta de presa pentru lansarea Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), care va avea loc in perioada 28 mai-7 iunie 2009.


Cu aceasta ocazie, Raluca Turcan a declarat ca, in calitate de presedinte al Comisiei pentru Cultura a Camerei Deputatilor, in colaborare cu Ministerul Culturii si autoritatile locale, va continua sa sprijine acest act cultural extrem de roditor.


Raluca Turcan  a precizat ca “FITS este un exemplu pentru ceea ce numim din ce in ce mai des dezvoltare prin cultura. Ne aflam in fata unui act cultural care a generat si care intretine manifestari conexe, precum cele legate de educatie sau ecologie. In acelasi timp consider ca ar fi excelent sa reusim sa implementam o strategie nationala care sa imbine turismul si cultura pentru a ne dezvolta economic, dar si pentru a atrage un numar cat mai mare de vizitatori. Bogatia manifestarilor culturale, interesul national si international, calitatea artistilor prezenti an de an la Sibiu fac din acest Festival adevarate Jocuri Olimpice Culturale”.


Totodata  Raluca Turcan a mentionat ca ”este remarcabila implicarea domnului Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National ”Radu Stanca”, care prin perseverenta sa a reusit sa transforme un simplu eveniment cultural intr-o manifestare emblematica nu numai pentru Romania, ci si pentru Europa”.


De asemenea, presedintele Comisiei de Cultura a Camerei  Deputatilor a afirmat ca “Sibiului, dintre toate orasele Romaniei, i se potriveste cel mai bine un asemenea festival. Cu mostenirea lui multiculturala, cu interesul comunitatii sibiene pentru actul artistic, cu seriozitatea cu care priveste cultura, Sibiul s-a impus drept capitala culturala permanenta a spatiului romanesc. Acesta este un exemplu despre ceea ce inseamna dezvoltare prin cultura”.

Bucuresti, 14 mai 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!