Comunicat de presa

Puterea comunista de la Chisinau nu are dreptul sa hartuiasca presa romana

Condamnam ferm hartuirea la care au fost recent supusi reprezentanti ai presei romane prezenti in Republica Moldova.

Este intolerabil faptul ca jurnalisti romani au fost sicanati si intimidati de catre autoritatile Republicii Moldova, in incercarea de a impiedica sau a limita prezentarea in presa romaneasca a detaliilor despre recentele manifestatii publice anticomuniste de la Chisinau.

Atitudinea agresiva fata de presa din alte tari, rar intalnita pana si in situatii de razboi in diverse parti ale lumii, induce ideea de frica a administratiei comuniste in legatura cu pierderea controlului asupra informatiei in Republica Moldova. Dupa ce a subordonat presa de stat si privata din republica, administratia Voronin isi continua atacul la libertatea de exprimare prin  atacarea jurnalistilor romani prezenti in Republica Moldova.

Cerem in modul cel mai serios administratiei Republicii Moldova sa inceteze orice abuzuri asupra jurnalistilor romani inca prezenti la Chisinau, precum si sa prezinte scuze publice celor pe care i-a hartuit pana acum.

Reamintim totodata oficialitatilor din Republica Moldova ca presa romaneasca este libera si are toata sustinerea autoritatilor romanesti pentru a-si exercita libertatea de opinie atat in Romania, cat si in strainatate.

10 aprilie 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!