Comunicat de presa

Abuzurile contra libertatii presei in Republica Moldova trebuie sa inceteze

Am urmarit cu atentie si cu ingrijorare, la fel ca toti romanii, evenimentele politice care au avut loc la Chisinau in urma alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009 din Republica Moldova.


Ca presedinte al Comisiei pentru Cultura, Arte si Mijloace de Informare in Masa din Camera Deputatilor a Parlamentului Romaniei, am ramas stupefiata de modul in care televiziunea publica de la Chisinau, impreuna cu celelalte mijloace publice de informare in masa, au reflectat aceste evenimente – si in special demonstratiile politice din ziua de 7 aprilie de la Chisinau. Consider ca acoperirea mediatica a institutiilor de presa mentionate a fost profund partinitoare si manipulatoare, dovedind caracterul lor neliber, de anexe ale administratiei comuniste a presedintelui Voronin.


Libertatea mass-media este intotdeauna unul dintre testele-cheie pentru judecarea libertatii politice intr-o tara. Libertatea de expresie prin mass-media este o componenta esentiala a democratiei. Nu pot exista alegeri libere si corecte fara o presa libera, fara ca opinii politice diferite, opuse chiar, sa poata ajunge in egala masura la public.


Romania, ca tara membra a Uniunii Europene si tara prietena a poporului Republicii Moldova, sustine libertatea mass-media in tara vecina si cere administratiei comuniste a presedintelui Voronin sa inceteze abuzurile contra libertatii presei – indiferent ca e vorba de institutii de presa publice sau private. Republica Moldova are nevoie de o presa libera, de reflectarea impartiala a evenimentelor politice, de acces egal al Puterii si Opozitiei la canalele mass-media.
 

10 aprilie 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!