Comunicat de presa

Guvernul Romaniei – angajamente respectate

Decizia din 8 aprilie a guvernului Emil Boc de a adopta forma finala a proiectului de lege care stopeaza cumulul salariului cu pensia dovedeste seriozitate si consecventa. Guvernul a demonstrat astfel ca e hotarat – asa cum a promis – sa elimine bugetarii de lux, cei care cumuleaza salarii si pensii care pot ajunge la zeci sau sute de milioane de lei vechi.


Guvernul a avut totodata in vedere sa protejeze acei pensionari cu pensii sub salariul mediu brut pe economie (adica sub 17 milioane lei vechi), carora le va fi permis in continuare sa-si completeze pensia cu un eventual salariu de la stat. Aceasta masura nu afecteaza medicii, profesorii, asistentii maternali sau actorii, categorii socio-profesionale a caror munca merita pretuita, respectata.


Ramane acum ca acest proiect de lege sa ajunga in Parlament, unde si eu si colegii din coalitia de guvernare il vom vota imediat.


Ii informez de asemenea pe sibieni ca din 1 aprilie  a intrat in vigoare pensia sociala garantata de 3 milioane de lei vechi lunar. In acest fel, orice pensie din Romania va fi cel putin de 3 milioane – inclusiv pensiile fostilor agricultori care au lucrat la CAP. Partidul Democrat Liberal ca partid de guvernare este astfel solidar cu cei peste 1 milion de pensionari romani care aveau pana azi pensii foarte mici (de cateva sute de mii sau de 1-2 milioane lei vechi) si le intinde o mana de ajutor in actualele conditii economice grele, asa cum a promis in perioada campaniei electorale.


In judetul nostru, aceasta masura va aduce cresteri de pensie pentru circa 20.000 de pensionari sibieni, dintre care cea mai mare parte traiesc in satele sibiene. E un ajutor necesar, de care le dorim sa se bucure cat mai multă vreme de acum inainte.

9 aprilie 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!