Comunicat de presa

Combaterea crizei – prioritatea Guvernului si a Parlamentului

Guvernul Romaniei este constient de criza economica si financiara care a lovit lumea si care a inceput sa se faca simtita si in Romania. De aceea, guvernul Emil Boc a afirmat drept prioritara pastrarea locurilor de munca si a decis sa sustina aceasta viziune printr-un program amplu, de 10 miliarde de euro, de investitii publice.

Cel mai important semnal ca guvernul Romaniei intelege ce inseamna criza si ca e hotarat sa lupte impotriva ei este tocmai decizia de a aloca 20% din bugetul pe 2009 pentru investitii.

Actualul guvern si-a aratat intentia de a reduce povara fiscala, de a micsora numarul de taxe si impozite percepute de la populatie si de la companii. Guvernul foloseste parghiile pe care le are la indemana pentru a da o mai mare libertate de initiativa economica, pentru a stimula activitatea economica. Opozitia are dreptul, desigur, de a critica orice doreste, dar nu are dreptul sa conteste nevoia de solidaritate nationala in acest moment.

Eu sunt convinsa ca guvernul Romaniei si partidele care-l sustin, PDL si PSD, trec testul responsabilitatii politice si fac ceea ce trebuie pentru a combate criza economica. Misiunea noastra, a majoritatii parlamentare, este sa sustinem agenda anticriza a guvernului, sa legiferam in ritm accelerat in acest domeniu si sa ne aducem propria contributie la rezolvarea situatiei. Procedand astfel, demonstram ca am meritat increderea cetatenilor la alegerile din 2008.

18 martie 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!