Comunicat de presa

Reabilitarea termica a blocurilor –
facturi mai mici pentru proprietari si locuri de munca pentru oameni

Ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei privind reabilitarea termica a blocurilor este o masura necesara si de mult timp asteptata.

Este vorba de cea mai importanta initiativa de stat din ultimii 20 de ani pentru reducerea costurilor de incalzire si, in mod corespunzator, a facturilor la intretinere. Activitatea de reabilitare termica a blocurilor va reduce la jumatate consumul de energie termica si va insemna o economie insemnata pentru bugetele proprietarilor de apartamente.

Crearea cadrului legislativ pentru reabilitarea termica este si o masura anticriza, fiindca stimuleaza activitatile economice din constructii (deci si incasarea de venituri bugetare din taxele si impozitele aferente) si ofera locuri de munca (deci combate somajul).

Consider ca reabilitarea termica a blocurilor a devenit in sfarsit o actiune pe care proprietarii si-o pot permite, fiindca ei trebuie sa acopere doar 20% din costurile actiunii, in parteneriat cu guvernul (care da 50%) si cu primariile (care dau 30%). Mai mult, pentru familiile cu probleme sociale, primariile pot prelua integral costurile care le-ar reveni acestor familii, in urma unei anchete sociale. Trebuie mentionat faptul ca pot primi finantare pentru acest proiect toate blocurile ridicate in perioada 1950 – 1990, adică 3 milioane de apartamente (marea majoritate a apartamentelor existente in Romania).

Voi avea in perioada urmatoare discutii cu asociatiile de proprietari din Sibiu, pentru a le acorda sprijin la intrarea in acest program. De asemenea, voi face demersuri pe langa Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei pentru ca Sibiul sa beneficieze rapid de fonduri pentru acest program, pe masura importantei regionale a municipiului nostru.

13 martie 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!