Sprijinirea culturii in Sibiu: prioritate locala pentru PDL

Critica facuta de parlamentarii de opozitie in legatura cu alocarile bugetare pentru cultura sibiana este superficiala si ipocrita. E superficiala pentru ca nu tine seama de eforturile facute de guvern pentru asigurarea unui buget echilibrat culturii si e ipocrita pentru ca uita in mod convenabil dificultatile economice ale momentului (la care guvernul Tariceanu II a avut o “contributie” insemnata).

Toti cei care critica bugetul nu trebuie sa uite ca, in calitate de presedinte al Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, am propus personal majorarea bugetului culturii pe 2009 cu aproximativ 60 de milioane de lei. Acesti bani ar urma sa mearga in principal spre renovarea obiectivelor din patrimoniul cultural naţional, inclusiv din Sibiu.

In alta ordine de idei, precizez ca pentru Festivalul International de Teatru de la Sibiu fondurile de la centru sunt acordate in completare, in functie de disponibilitati. Este foarte posibil ca, atunci cand situatia economica o va permite, aceste fonduri sa fie majorate. Eu voi fi prima care va sustine aceasta majorare.

De asemenea, membrii PNL care critica azi cu mult curaj ar trebui sa-si aminteasca ca au fost foarte tacuti in toamna trecuta, cand guvernul Tariceanu II a ignorat Sibiul la ultima rectificare bugetara. Cu ce credibilitate vin ei astazi in fata sibienilor? Cu una foarte scazuta.

Doresc in final sa-i asigur pe cetatenii Sibiului ca viata culturala a municipiului va beneficia in continuare de sprijin substantial de la centru, din partea PDL si a parlamentarilor PDL de Sibiu si ca voi informa constant despre felul in care ajutam cultura sibiana.

Februarie 2009


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!