Comunicat de presa

 

Viitorul guvern PDL va initia in primele 100 de zile
un pachet special de  masuri sociale
 
 
In contextul economic dificil care se anunta pentru 2009, odata cu cu masurile de stimulare a sectorului privat Partidul Democrat Liberal este decis sa dea o atentie sporita politicilor sociale.
 
De aceea, Partidul Democrat Liberal promoveaza modelul social de centru-dreapta, ca baza politica a masurilor de ajutorare a categoriilor sociale aflate in nevoie. Ca urmare, in primele 100 de zile ale guvernarii, PDL va adopta un pachet special de masuri sociale.
 
Pentru pensionari, ne angajam sa:
-  marim de 2 ori pe an a punctului de pensie. PDL isi ia angajamentul de a mari pensiile o data la fiecare 6 luni, in acelasi ritm cu majorarea salariilor
-  dezvoltam serviciile de ingrijire la domiciliu a persoanelor varstnice. Prea multi varstnici sunt astazi fara ingrijire – fie pentru ca nu mai au pe nimeni, fie pentru ca rudele lor stau in alte localitati. Azilul nu este o solutie si nu trebuie sa fie o solutie. De aceea, vom lansa un serviciu de ingrijire la domiciliu a persoanelor in varsta, printr-un program comun intre primarii si guvern.
-  introducem consiliere juridica gratuita. Nu mai dorim sa existe pensionari pacaliti, care sa-si vanda casele pe nimic sau pensionari care sa nu-si poata cere drepturile pentru ca nu are cine sa-i indrume prin hatisul de legi din Romania. Vom infiinta un serviciu de consultanta juridica gratuita pentru pensionari, care-i va asista atunci cand au de-a face cu acte, cu tribunale, cu proprietati.
 
In ceea ce priveste categoria tinerilor, Partidul Democrat Liberal are in vedere:
-  Realizarea programului Prima Casa pentru tineri, prin care vom sprijini tinerii pentru inchirierea si ulterior cumpararea unei locuinte, care va fi construita de catre stat.
-  Infiintarea unui serviciu de supraveghere si ingrijire la domiciliu a copiilor cu varsta de pana la 3 ani, in cazul mamelor care au ales sa continue cariera profesionala si au copii inca foarte mici.
-  Subventionarea dobanzii pe o perioada de 12 luni, in cazul creditelor pentru achizitia de bunuri de folosinta indelungata cumparate de tineri in primul an de casnicie.
 
Pe langa aceste lucruri, ca voi propune conducerii Partidului Democrat Liberal o serie de masuri care au rezultat in urma audientelor pe care am continuat sa le am cu sibienii in aceasta perioada. Asfel, voi propune:
-  majorarea cu 25% a ajutorului pentru persoanele cu handicap
-  cresterea cu 25% a salariilor, precum si sporirea facilitatilor pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap
-  dublarea pensiilor IOVR
 
26 noiembrie 2008
 

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!