Comunicat de presa

 

Studentii trebuie sa voteze in orasele in care invata!
 
 
Cer guvernului Tariceanu sa emita o ordonanta de urgenta conform careia studentii cu viza de flotant sa poata vota in orasele unde studiaza, ca sa nu fie nevoiti sa mearga in localitatile unde au domiciliul permanent.
 
Guvernul Tariceanu are obligatia sa faciliteze dreptul de vot al studentilor. Pe 30 noiembrie au loc alegeri nationale, nu locale, iar studentii nu trebuie sa fie exclusi din procesul electoral prin diferite piedici birocratice. Nu poti pretinde unui numar de zeci sau poate sute de mii de studenti sa dea bani pe transport si sa calatoreasca ore in sir doar pentru a-si exercita dreptul de vot in localitatile de domiciliu. Ei au dreptul sa voteze in centrele universitare, acolo unde studiaza.
 
Atrag atentia guvernului Tariceanu ca frica de votul studentilor – de votul tinerilor in general – este simptomul unui partid al trecutului. O asemenea frica este specifica PSD, iar blocarea votului studentilor de catre guvernul Tariceanu ar fi o noua dovada ca PNL ii este frica de noile generatii, de cei care in mod traditional au fost in fruntea schimbarii in ultimii 20 de ani.
 
 
Raluca Turcan
Deputat de Sibiu
Vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal
 
Noiembrie 2008

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!