Comunicat de presa

 

Uniunea Armenilor din Romania a primit statutul de organizatie de utilitate publica in sedinta din 4 noiembrie a Executivului, cu avizul lui Varujan Vosganian, odata cu dreptul de a i se atribui in folosinta gratuita bunuri proprietate publica.
 
Aceleasi privilegii au fost acordate in urma cu o luna Institutului pentru Studii Liberale, al carui fondator este premierul Calin Popescu-Tariceanu si, in iulie, fundatiei „Institutul Social Democrat Ovidiu Sincai“, condusa de Adrian Nastase si Adrian Severin.
 
Dl Tariceanu spune ca nu exista bani pentru profesori si ca nu amaneteaza viitorul romanilor, insa dansul, din postura de prim ministru, se crede stapan discretionar al banului public pe care il imparte dupa bunul plac prietenilor si clientilor politici. C.P. Tariceanu nu poate sa amaneteze viitorul romanilor pentru ca ne-a amanetat prezentul.
 
Acordarea statutului de utilitate publica organizatiei al carui presedinte este ministrul finantelor, cel care se afla intr-un grav conflict de interese fiind si cel care a avizat actul normativ votat de guvern, este o noua dovada a faptului ca guvernarea PNL-PSD a depasit orice limita a decentei, moralitatii si bunului simt.
 
Gestul face parte din seria de pomeni clientelare cu care guvernul Tariceanu ne-a obisnuit. Fratia clandestina PSD-PNL s-a consumat in multe momente, dar trebuie amintit ca unele dintre acestea sunt si cele in care a acordat statut de utilitate publica organizatiei patronata de sotia dlui Geoana si celei a PSD.
 
Este incredibil cum guvernul Tariceanu incalca legea acordand statut public Institutului de Studii Liberale ca si celui Social Democrat, in conditiile in care legea spune ca nu se acorda acest statut organizatiilor care desfasoara activitati politice.
 
Ne asteptam ca, in ultimele zile de mandat pe care Guvernul Tariceanu le mai are la dispozitie, sa declare de utilitate publica si organizatia sotiei dlui Tariceanu, dupa modelul Adrian Nastase ce a acordat bani publici organizatiilor pe care el le conducea, dar si continuand in buna traditie pe care insusi dl Tariceanu a promovat-o atunci cand i-a facut un favor domnului Geoana, sotiei acestuia si intregului PSD.
 
Invitam toate organizatiile si asociatiile care de ani de zile lucreaza in beneficiul comunitatii sa se adreseze guvernului PNL-PSD si sa ceara obtinerea statutului de utilitate publica. Vom vedea astfel diferenta intre o organizatie cu bune intentii, cinstita si onorabila, dar fara sustinere politica, care nu va ajunge decat pana la usa guvernului si organizatii si grupuri de interese care, in schimb, reusesc sa ajunga chiar pe masa guvernului, fara mare efort si mari realizari. Aceasta este Romania pe care o “patroneaza” domnul Tariceanu.
 
 
Raluca Turcan
Deputat de Sibiu
Vicepresedinte PD-L
 
Noiembrie 2008
 
 
 

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!