Discurs la lansarea PDL Sibiu

Cel mai frumos cadou pe care-l putem face Romaniei de 1 decembrie este sa castigam alegerile parlamentare din 30 noiembrie! Lumea asteapta o schimbare, lumea vrea o buna guvernare – o guvernare a cetatenilor, in folosul cetatenilor.

Am vazut cu totii ce s-a intamplat in ultimele saptamani in Romania. Din aceasta cauza, sentimentul dominant la aceasta ora in Romania este revolta.
 
Este revolta impotriva unui prim-ministru care refuza sa puna in aplicare majorarea salariilor profesorilor – o lege aprobata de Parlament, certificata de Curtea Constitutionala si promulgata de presedintele Romaniei.
 
Este revolta fata de incremenirea si sfidarea unei guvernari care nu vrea sa raspunda nevoilor de baza ale romanilor, pentru ca are de raspuns intereselor clientelei politice.
 
Este revolta fata de risipa banilor publici, transformati in fonduri de campanie pentru PSD si PNL si in masini ale statului mai scumpe decat vilele de lux.
 
Stimati colegi, trebuie ca noi, Partidul Democrat Liberal, sa fim purtatorii acestei revoltei cetatenesti in fata arogantei guvernamentale. PDL este un partid care penalizeaza necinstea si nepasarea si un partid care va premia corectitudinea si competenta.
 
Competitorul nostru in aceasta alegeri este deci aceasta coalitie a necinstei si a nepasarii, aceasta coalitie de prada a banului public. Sigur, pe masura ce se apropie data alegerilor, aflam lucruri noi: aflam, de exemplu, ca dl. Geoana se lupta cu puterea si vrea sa aduca PSD la guvernare. Ceea ce dl. Geoana uita sa ne spuna este insa ca el si PSD sunt deja la guvernare. Sunt la guvernare si guverneaza sub pseudonimul Calin Popescu-Tariceanu. PNL si PSD sunt fratii siamezi ai acestei guvernari, care au luat decizia tactica de a merge separat in alegeri. Atat si nimic mai mult.
 
In ceea ce ne priveste pe noi, avem o sansa unica pe 30 noiembrie: aceea de a avea, pe langa presedintele Romaniei, si primul-ministru al Romaniei, si majoritatea in cele doua Camere ale Parlamentului. Se pun multe sperante in noi si nu avem voie sa dezamagim.
 
Sa nu uitam ca, acum 4 ani de zile, am promis Dreptate si Adevar. Iar unii au schimbat acest slogan, dupa doi ani de zile, in Coruptie si Minciuna. Sunt convinsa ca noi, cei care am ramas credinciosi proiectului politic din 2004, vom primi sansa de a duce la capat acel proiect. Avem datoria uriasa de a guverna bine, de a confirma sperantele oamenilor. Aceste sperante sunt mari, dar se vor pierde repede daca alegatorii vor vedea ca victoria noastra electorala e doar un start pentru batalia pe functii. Sau daca vor vedea ca populam ministerele si agentiile guvernamentale cu gemeni de-ai lui Adomnitei sau Chiuariu, a caror unica preocupare a fost aceea de a se caciuli ca sa-si faca culoar politic.
 
E nevoie de oameni buni in administratie, tocmai pentru ca PDL sa nu dezamageasca. E bine ca acesti oameni sa se faca remarcati, sa dea de stire partidului ca exista. Poate ca sunt unii printre dumneavoastra, cei din sala, mai competenti decat unii dintre noi, cei de pe scena. Puteti dovedi capacitatea dvs. de efort si de organizare in campania electorala care se apropie. Si cu siguranta se vor gasi locuri in administratie pentru oamenii buni din Partidul Democrat Liberal.
 
Stimati colegi, votul uninominal introdus pentru prima oara la aceste alegeri parlamentare pune un nou set de probleme. Va conta foarte mult ce-am facut – indiferent daca am fost intr-o functie publica sau daca venim din afara politicii.  
 
Intr-o competitie electorala este important sa le vorbim oamenilor despre realizarile noastre. Nu e vorba de mandrie desarta, ci e vorba de nevoia alegatorilor de a-i cunoaste pe cei care le cer votul.
 
Din partea mea, le-am vorbit oamenilor – in intalnirile directe din cartierele Sibiului – despre ceea ce am facut ca parlamentar de Sibiu. Impreuna cu colegi de partid, in colaborare cu administratia municipala si judeteana, am schimbat in bine cateva lucruri. Am sustinut si am obtinut alocari de fonduri pentru Biblioteca Astra si pentru Muzeul Astra al Sibiului. Am reusit sa aducem bani pentru modernizarea aeroportului din Sibiu. Am adus finantari pentru constructia si modernizarea de poduri si podete, precum si pentru renovarea scolilor din diverse localitati ale judetului Sibiu. Daca azi exista scoli mai frumoase in Laslea sau in Axente Sever, daca exista poduri mai bune in Apoldu de Jos sau in Dumbraveni, acest lucru este si meritul nostru, este meritul Partidului Democrat Liberal.
 
Din 30 noiembrie insa, cei care vor fi parlamentari au o raspundere mult mai mare. Fiecare dintre noi va fi singur raspunzator in colegiul sau de rezolvarea multora dintre problemele oamenilor. Pornim aici de la o baza comuna, care este programul de guvernare al PDL. Fiecare dintre noi, dintre candidati, are datoria sa preia acele teme de interes pentru oamenii din colegiul sau, acele teme pe care le stapaneste cel mai bine si de care se simte cel mai aproape.
 
De aceea, in colegiul 2 de deputati pentru Sibiu, imi propun cateva proiecte concrete. Imi propun ca in patru ani de zile sa avem o noua gradinita in fiecare cartier – in Terezian-Tiglari, in Vasile Aron, in Lazaret, in Lupeni si in Trei Stejari. Imi propun, alaturi de toti cei care vor fi parlamentari in colegiile din municipiul Sibiu, sa realizam un Pact pentru soseaua de centura a municipiului. Un asemenea proiect realizat va fi cartea noastra de vizita pentru alegerile de peste 4 ani.
 
Imi propun sa promovez proiectul Biserica din cartierul meu, prin care sa aducem fonduri pentru terminarea bisericilor in constructie si – totodata – sa realizam si in Sibiu acel parteneriat national dintre Stat si Biserica. Exista preoti daruiti si implicati in Sibiu – parintele Ivan sau parintele Burhus, ca sa dau doar doua exemple – care pot face multe pentru misiunea sociala a bisericii si care asteapta ca statul sa-si intareasca legaturile cu biserica.
 
In paralel, le vom vorbi oamenilor despre proiectele nationale ale PDL, despre faptul ca vom infiinta conturile educationale pentru copii, ca vom infiinta Oficiul pentru Protectia Pacientilor, ca vom introduce pensia minima garantata de 3,5 milioane de lei, ca vom subventiona timp de 1 an de zile dobanzile la creditele luate de tinerii casatoriti. Numele Partidului Democrat Liberal, numele lui Theodor Stolojan ca viitor prim-ministru si numele fiecaruia dintre noi sunt garantia ca ne vom tine de cuvant.
 
Sa mergem de aici si sa le spunem sibienilor sa aiba incredere in Partidul Democrat Liberal, sa aiba incredere in faptul ca, din 30 noiembrie – cu PDL la guvernare, cu Theodor Stolojan prim-ministru si cu parlamentarii PDL de Sibiu – Romania va fi pe maini bune.
 
Va multumesc.
 
26 octombrie 2008

.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!