60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

De cinci ani de zile Guvernele au ocolit prevederile Constituției și ale Legii Educației Naționale de a acorda aceeași subvenție de bază pentru școlile particulare şi confesionale de la bugetul de stat, la fel ca pentru învăţământul preuniversitar obligatoriu de stat. PNL a impus si urmărit această temă, iar de astăzi LEGEA se aplică.

Conform art. 32 din Constituţia României tuturor cetățenilor români li se asigură “dreptul la învățătură”. Legea Educației Naționale spune că „Statul român asigură cetățenilor României drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învățământ fără nicio formă de discriminare”. Din nefericire, de cinci ani de zile, peste 60.000 de elevi/anual, care învățau în şcoli private sau confesionale au fost privați de prevederile legale.

În ultimii trei ani, am reclamat la CNCD discriminarea elevilor care învață într-o școală privată sau confesională. Am susţinut în Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor şi în plenul Parlamentului un proiect de lege pentru a NU PROROGA TERMENUL DE APLICARE A LEGII. Succesul a venit în sesiunea trecută și, la mai bine de 7 luni de zile, au fost elaborate normele metodologice de acordare a costurilor standard per elev/preşcolar și a fost aprobată această Hotărâre de Guvern!

Astfel, finanţarea de bază va fi asigurată de la bugetul de stat, din sumele defalcate din TVA prin bugetele locale, pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul general obligatoriu particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din învăţământul profesional şi liceal acreditat particular şi confesional.

Am speranța că lucrurile se vor îndrepta, atât în învățământul românesc, cât și în întreaga societate. Tot ceea ce trebuie să facem este să fim perseverenți și să urmărim interesele sistemului de educație, ca temelie la reușita societății prin educație!


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!