PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!


        Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010 şi nu beneficiază de sporul de 15% la salariul de bază. 

PNL a propus o iniţiativă legislativă care, din păcate, este blocată în Camera Deputaţilor la Comisia pentru Muncă şi Potecţie Socială. 

Propunerea constă în: acordarea unui spor de 15% la salariul de bază pentru personalul bugetar care posedă titlul ştiinţific de „doctor”. Sporul se acordă persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care posedă titlul ştiinţific respectiv. 

Comisia Juridică, de Disciplină şi Imunităţi a acordat aviz favorabil propunerii legislative, motivând că în cazul în care această lege nu va fi aplicată, vor fi încălcate în continuare dispoziţiile art. 16 alin. (1) din Constituţia României, articol care se referă la egalitatea în drepturi. Deşi OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în anul 2015 este în vigoare, încă există mii de profesori cu doctorat care nu beneficiază de aceleaşi drepturi salariale! 

Lumea academică are cercetători dedicaţi care şi-au obţinut doctoratul în mod cinstit şi responsabil, iar salariile acestora sunt inechitabile şi provoacă o gravă discriminare în drepturi. 

Există persoane care deţin aceleaşi studii, depun aceeaşi muncă dar, din cauza faptului că şi-au obţinut titlul de doctor cu câteva luni mai târziu, au un salariu mai mic cu 10-15%. 

Începând cu 1 ianuarie 2010, personalul din sectorul bugetar a fost reîncadrat, iar sporurile acordate au fost introduse în salariile de bază corespunzătoare funcţiilor din luna decembrie 2009. O astfel de decizie a avut efectele unei discriminări indirecte pentru angajaţii care au obţinut titlul academic de doctor după intrarea în vigoare a acestei Legi. 

Prin restabilirea echitații stimulăm creşterea interesului românilor pentru studiu şi pentru parcurgerea tuturor ciclurilor de învăţământ. Ne dorim o implicare mai mare a tinerilor în cercetare, inovare, o profesionalizare reală a cât mai multor categorii de bugetari pe domeniile lor de expertiză, de la pedagogi până la buni jurişti sau economişti.

PNL solicită Ministerului Educaţiei ca, simultan cu îmbunătăţirea evaluării sistemului doctoral, să susţină restabilirea echităţii şi pentru angajaţii care au obţinut doctoratul după 1 ianuarie 2010.

PNL cere ca iniţiativa legislativă să fie adoptată de Parlament în regim de urgenţă.

PNL solicită tuturor parlamentarilor să voteze acest proiect legislativ pentru a repara nedreptatea creată. 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!