Interpelare privind plata navetei cadrelor didactice

Deputatul PDL de Sibiu, Raluca TURCAN, cere, printr-o interpelare, miniştrilor DRAGNEA, CHIŢOIU şi PRICOPIE să rezolve problema decontării restanțelor la transport, pentru luna decembrie, a celor câteva mii de profesori navetiști.

Vicepreşedintele PDL atrage atenţia asupra faptului că, „în acest moment, mii de profesori, din aproape toate județele, au fost lăsaţi fără banii de navetă pe luna decembrie a.c. În cele mai multe cazuri, primăriile nu mai au fonduri suficiente pentru decontarea transportului dascălilor la şi de la locul de muncă”.

Raluca TURCAN este de părere că, în situaţia în care problema nu va fi rezolvată, mii de profesori vor renunţa să predea, iar activitatea şcolilor va fi pusă în pericol în special în localităţile vulnerabile din punct de vedere social, în sate sărace sau îndepărtate de oraşe.

În medie, banii pentru naveta unui profesor care predă în mediul rural reprezintă peste o treime din salariul acestuia. Sunt și situaţii în care dascălii nu şi-au mai primit banii pe navetă de mai bine de patru ani.

Deputatul Raluca TURCAN reamintește și faptul că, gestionarea acestei probleme intră, conform legii, în obligaţia primăriilor. „Prin urmare, vă solicit să alocaţi fondurile necesare plăţii datoriilor către toate cadrele didactice care fac naveta, din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. În caz contrar, veţi forţa profesorii să-şi ceară drepturile în instanţă sau să părăsească sistemul. Fără o acţiune promptă a Guvernului în această problemă, condamnăm tinerii şi societatea românească, în ansamblul ei, la sărăcie”.

 

15 decembrie 2013

Raluca Turcan

Deputat de Sibiu

Vicepreşedinte PDL

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!