Motiunea Cetateanului din Sibiu

Partidul Democrat Liberal declanseaza si in municipiul Sibiu actiunea de strangere de semnaturi pentru Motiunea Cetateanului impotriva guvernarii PNL-PSD.

Aceasta motiune se intituleaza Ei cu ei, Noi cu Voi si a fost anuntata pe 20 octombrie 2008, la Palatul Parlamentului din Capitala, de catre liderii Partidului Democrat Liberal, Emil Boc si Theodor Stolojan.
 
Motivele lansarii acestei motiuni cetatenesti sunt doua: primul dintre ele este revolta impotriva proastei guvernari realizata in comun de PNL si PSD. Al doilea motiv este faptul ca alianta parlamentara subterana PNL-PSD a blocat orice motiune de cenzura impotriva guvernului Tariceanu 2.
 
Am hotarat de aceea sa ne adresam direct cetatenilor Romaniei cu aceasta motiune speciala, printr-un fluturas si printr-un tabel de strangere de semnaturi. Daca vocile cetatenilor nu s-au auzit in Parlament, ele se vor face auzite la urne, pe 30 noiembrie.
 
Aceasta motiune speciala de cenzura este prima din ultimii 18 ani care are sanse reale sa treaca si sa dea jos un guvern nepasator si nepriceput.
 
In colegiul 2 din municipiul Sibiu, acolo unde candidez ca deputat, actiunea va incepe chiar azi, cu ocazia actiunii mele de usa-la-usa in cartierul Trei Stejari si in zona Garii. De asemenea, petitia poate fi semnata si direct pe internet. Voi scrie pe blogul meu adresa, pentru ca sibienii s-o gaseasca si s-o semneze.
 
Prin aceasta actiune, le vom reaminti cetatenilor din Sibiu despre coruptia din guvernul PNL-PSD, despre achizitiile de Loganuri la pret de apartamente, despre salariile de zeci de mii de euro lunar incasate de clientela PNL-PSD, precum si despre faptul ca PNL si PSD protejeaza din Parlament diversi demnitari acuzati de coruptie, precum Adrian Nastase sau Miron Mitrea.
 
Partidul Democrat Liberal considera ca PNL si PSD nu are timp de Romania. Actualul guvern se face doar ca-i pasa de cetatenii romani. Ani de zile, educatia, sanatatea, agricultura sau descentralizarea n-au fost prioritati pentru guvernul Tariceanu. Azi, se incearca amagirea electoratului, prin diverse lucruri aruncate pe ultima suta de metri. Numai ca cetatenii stiu ca nu poti sa te porti cu nepasare 4 ani de zile, iar in ultimele luni inainte de alegeri sa vii si sa spui ca-ti pasa.
 
Timp ce 2 ani de zile, Partidul Democrat Liberal n-a gasit aliati in Parlament. Dar pe 30 noiembrie, vom avea cu noi cel mai puternic aliat pe care si-l poate dori un partid politic: cetateanul roman.
 
Raluca Turcan
Deputat de Sibiu
 
24 octombrie 2008

.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!