Situatia Liceului de Arta din Sibiu

Deputatul PDL de Sibiu, Raluca Turcan, cere, printr-o interpelare adresată Ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, să ia măsuri pentru a împiedica Consiliul Local să evacueze Liceul de Artă din Sibiu din actualul imobil. Raluca Turcan precizează că Liceul de Artă riscă să-şi piardă sediul din str. Al. Odobescu nr 2 din cauza faptului că autorităţile locale, prin Consiliul Local Sibiu, nu au plătit chiria pentru această instituţie de învăţământ.

Deşi toate legile în vigoare şi decizia de retrocedare în acest caz prevăd faptul că Liceul de Artă îşi poate continua activitatea în imobilul retrocedat, Consiliul Local Sibiu refuză să mai plătească chiria. Atitudinea autorităţilor locale pune în pericol existenţa unei instituţii de învăţământ cu o istorie şi un prestigiu local şi naţional de peste 50 de ani.

Neplata chiriei riscă să ducă la evacuarea liceului din sediul respectiv. Imobilul în care funcţionează liceul este potrivit tipului de activitate pe care o desfăşoară o instituţie cu un asemenea profil, iar mutarea într-un alt sediu ar perturba activitatea elevilor şi ar avea consecinţe negative asupra calităţii actului educaţional.

Deputatul Raluca Turcan îi solicită ministrului Educaţiei Naţionale să rezolve problema contractului de închiriere şi să amelioreze relaţia Consiliului Municipal cu Liceul de Artă din Sibiu pentru a servi intersele educaţiei sibiene.

 

                                                                   Raluca Turcan                                                                                                 Deputat de Sibiu

Vicepreşedinte PDL

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!