Comunicat de presă - 12 noiembrie 2013

USL demonstrează din nou că orice program bun pentru educația copiilor din România nu este bun pentru Guvernul Ponta atâta timp cât nu aduce voturi. Vicepreședintele PDL Raluca Turcan, membru al comisiei pentru educație din Camera Deputaților, a atras atenția, marți, într-o conferință de presă, că majoritatea USL a respins, la inițiativa Ecaterinei Andronescu și cu încălcarea procedurilor parlamentare, programul “after school”, privând zeci de mii de copii de un sistem care le-ar fi dat șansa la o educație de calitate și sute de mii de părinți de dreptul de a reveni la muncă.

“Programul after school figurează printre angajamentele de frunte din campania electorală a USL de anul trecut. Se dovedește că promisiunea făcută părinților și copiilor din România a fost, ca toate celelalte, doar o minciună de campanie”, a spus Raluca Turcan. Ea a atras atenția că USL ignoră total legea educației naționale care garantează accesul copiilor la un astfel de program. “În România s-a ajuns ca toți copiii ale căror familii nu au mulți bani să fie privați de accesul la educație. USL ajunge, prin obtuzitatea cu care gândește și modul partinic în care stabilește prioritățile naționale, să încalce dreptul constituțional al copiilor la educație și dreptul la muncă al părinților. Ce dovadă mai bună că Guvernul USL este un Guvern pur socialist, fără cap, decât să preferi să plătești ajutoare de șomaj părinților în loc să aloci 100 de lei pentru fiecare elev și să lași părinți să reintre pe piața muncii?”, a spus Raluca Turcan.
În esență, chiar Victor Ponta a transmis că în educație decide el și Guvernul său ce se întâmplă, prin ordonanțe de urgență, ignorând opiniile exprimate de profesori, opoziție sau Parlament. Premierul cu sprijin de 70% în Parlament a transmis că preferă să adopte ordonanțe de urgență pe domeniul educației pentru că altfel “este sabotat și blocat de președintele Băsescu”. “PDL îi cere premierului Ponta să se supună legilor statului de drept și să nu mai transforme guvernarea într-un fel de luptă cu dușmani imaginari. Lipsa de inițiativă și negativismul USL în ce privește orice proiect pentru educație condamnă copiii la mediocritate. Nici un Guvern, nici un premier, nici chiar arogantul Victor Ponta, nu are acest drept”, a spus Raluca Turcan. Ea i-a acordat premierului Ponta o bilă albă “pentru sinceritatea cu care recunoaște eșecul guvernării USL în educație” și o bilă neagră “pentru lipsa totală de responsabilitate față de generațiile de copii care se află sau vor intra pe băncile școlii”

Raluca Turcan

Deputat de Sibiu


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!