Comunicat - Proteste profesori

Guvernul Ponta a fost declarat corigent astăzi de peste 5.000 de profesori care au protestat în stradă, iar singura replică a premierului Ponta a fost o nouă gogomănie din seria care l-a consacrat - “voi rezolva toate problemele din Educație așa cum le-am rezolvat pe toate celelalte”.

“Lauda de sine a premierului Ponta este absolut ridicolă. În loc să creeze măcar o parte din milionul de locuri de muncă promise, USL a creat un plus de 60.000 de șomeri; în loc să dea bani pentru investiții, USL a creat o politică a tăierilor; în loc să reducă risipa banului public, USL face achiziții directe de miliarde de euro; în loc să lupte împotriva corupției, USL stă cu ea la masă”, spune vicepreședintele PDL Raluca Turcan.

Coordonator al Educației în Guvernul Alternativă al PDL, Raluca Turcan amintește că Victor Ponta a alocat acestui domeniu mult mai puțin decât îl obliga legea; la prima rectificare a tăiat din banii Educației, alocația pentru transportul elevilor nu a fost acordată, școlile nu au combustibil pentru iarnă și nici manuale școlare noi. “Minciunile pe bandă rulantă oferite de USL se întorc împotriva Guvernului Ponta. După protestele față de proiectul Roșia Montană a venit rândul cadrelor didactice să le strige în față guvernanților faptul că sunt niște mincinoși”, spune Raluca Turcan care consideră protestul profesorilor îndreptățit.

Potrivit vicepreședintelui democrat-liberal, USL nu înţelege un lucru foarte simplu: fără un sistem educaţional performant în maxim două decenii nu vom mai avea profesori calificaţi, medici specialiști sau ingineri competitivi și competenţi. “Dacă nu regândim finanţarea educaţiei româneşti vom ajunge o ţară paralizată: fără şcoli, fără spitale, fără un mediu de afaceri puternic. Acest protest nu este unul pentru buzunarul profesorilor – ci pentru viitorul ţării”, spune Raluca Turcan.

PDL subliniază că, pe lângă necesitatea bunei retribuiri a cadrelor didactice, România are nevoie de performanţă în sistemul educaţional, de evaluarea continuă a profesorilor, şcolilor şi elevilor, de rezultate competitive internațional, de corelarea sistemului educațional cu cerințele pieței muncii.

PDL consideră că educaţia trebuie să fie o prioritate naţională de lungă durată, nu doar o promisiune electorală neonorată.

 6 noiembrie 2013


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!