Comunicat de presa

Astăzi, PDL a depus o cere de audiere a Ministrului Costoiu şi directorului demis Ştefan Marincea, la Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

PDL a făcut acest demers pentru că demiterea directorului IGR este represivă şi executată la comanda lui Victor Ponta, ca urmare a declaraţiilor pe subiectul Roşia Montană care nu au fost pe placul guvernului USL. Directorul a fost o voce auzită pe acest subiect, abordat de USL cu minciuni, date false, ilegalităţi, pentru manipularea cetățenilor şi pentru a servi intereselor unor politicieni.

Pe Codul muncii, pentru persoane din posturi de conducere, este nevoie de un preaviz de 30 de zile pentru eliberarea din funcție. Cu toate acestea, pentru Mihnea Costoiu, ordinul a fost ordin, s-a executat şi nu s-a comentat. În consecință, prin fax, directorul IGR a fost demis. Nici măcar pretextul invocat nu a avut bază legală.

Orice schimbare din funcţie trebuie să fie însoţită de o evaluare a activității, de o prezentare transparentă a rezultatelor evaluării şi de un temei legal.

Indiferent despre cine ar fi vorba, când un Ministru recurgerea la demiterea unui șef de instituție trebuie să aibă bază legală.

Majoritatea de 70% in Parlament, face Guvernul USL să nu aibă nici cea mai mică problemă cu incălcarea legii. Abuzurile şi încălcarea legii au devenit sloganul USL. Cu 70% voturi în plasă, de lege nu ne pasă! Asta pare să zică zilnic, cinic, USL cetățenilor acestei ţări. Lui Mihnea Costoiu i-a fost suficientă o singura remarca în ședința de guvern din partea lui Victor Ponta şi a încălcat din nou legea. Legea s-a devenit din nou auxiliară, un moft.

Demiterea directorul IGR vine în completarea altor încălcări ale legii de către Mihnea Costoiu.

a)     Ministul blochează activitatea de cercetare prin refuzul de a numi un alt Consiliu Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS), ca urmare a demisiei în bloc a membrilor acestui Consiliu.

b)     Ministrul acordă discreţionar granturile doctorale refuzând aplicarea LEN de acordarea a acestora pe bază de competiţie națională.

c)     Ministrul refuză începerea evaluării programelor de studii doctorale, aşa cum prevede Legea nr. 1/2011.

d)    Ministrul nu a realizat, până la începerea anului universitar 2013 – 2014, aşa cum prevede LEN, evaluarea universităţilor în scopul ierarhizării programelor de studii şi clasificării universităţilor.

Acestea sunt încălcări clare ale legii la care trebuie să răspundă transparent Ministrul Mihnea Costoiu în faţa Comisiei pentru Învăţământ.

Raluca Turcan

Vicepreşedinte PDL


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!