Comunicat de presă

 

Premierul Victor Ponta vine la Sibiu să anunţe noi disponibilizări după ce a decis, pe furiş, înfiinţarea centrului regional al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la Braşov. PDL îi cere să dea explicaţii cu privire la criteriile care au stat la baza acestei decizii şi care vor fi procedurile după care se vor trimite în şomaj angajaţii de la cele trei instituţii vizate de această reorganizare: Fisc, Gardă şi Vamă.

 

Partidul Democrat Liberal somează USL să nu mai mintă populaţia ci să guverneze ţara în mod real. Au promis un milion de locuri de muncă dar au creat şomeri pe bandă rulantă atât în domeniul de stat cât şi în domeniul privat. Premierul a promis, la TV, investiţii străine de 10 miliarde de euro, dar anul trecut investiţiile externe au scăzut cu 11% (de la 1,8 miliarde de euro în 2011 la 1,6 miliarde de euro în 2012), iar în primele patru luni ale acestui an scăderea este şi mai drastică – de aproape 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

După ce au îngroşat rândurile şomerilor cu câteva zeci de mii, disponibilizând angajaţi de la companiile de stat (Poşta Română, Termoelectrica Galaţi şi Brăila, Elcen Bucureşti, TVR, Hidroelectrica, Oltchim, CFR etc.) au început disponibilizările masive din administraţia centrală fără a face publice criteriile şi motivele diponibilizărilor.

În acest sens PDL cere premierului Victor Ponta să:

-         prezinte public criteriile care stau la baza disponibilizărilor (în lipsa unor criterii obiective se încalcă drepturile fundamentale ale funcţionarilor. Este un abuz fără precedent).

-         prezinte public planul de reconversie profesională şi de integrare pe piaţa muncii a celor disponibilizaţi. Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, să explice de ce nu accesează bani europeni din Fondul European de Ajustare la Globalizare pentru sprijinirea românilor care se află în dificulate.

-         respecte legea privind dialogul cu partenerii sociali.

 

Guvernul Ponta nu are o viziune economică. Eşecul este unul vizibil: insolvenţe şi falimente ale companiilor publice şi private. Iar ultimele date ONRC (Registrul Comerţului) arată dezastrul din economia românească: circa 50 de firme intră zilnic în insolvenţă.

Sute de mii de oameni, care lucrează la stat sau la privaţi, vor rămâne şomeri, fără salarii şi, în consecinţă, nici familiile acestora nu au cum să o ducă bine.

Acestor categorii de şomeri se adaugă încă 17.500 de absolvenţi care s-au înregistrat pentru indemnizaţia de şomaj, în primele trei săptămâni din iulie, după eşecul de la Bacalaureat.

 

Fără o strategie urgentă adresată economiei şi pieţei muncii România riscă să se adâncească în criză economică care se va transforma rapid într-o criză socială de masă.

 

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!