Comunicat de presă - 11 iunie 2013

Iliescu spunea că proprietatea e un moft, Ponta spune că managerii privaţi sunt nesimtiţi.

În încercarea de a rezolva problema salariilor din companiile de stat, Guvernul Ponta loveşte din nou. Unde? În sectorul privat. Pentru că a anunţat la televizor impozitul de 85% pe plăţile compensatorii (soluţie care poate fi corectă la companiile de stat) înainte de a avea o soluţie corectă constituţional, astăzi Ponta pare să fi găsit soluţia: impozitarea tuturor indemnizaţiilor, salariilor compensatorii. Adică şi din sectorul privat.

Această măsură demonstrează desconsiderarea totală a sectorului care produce în România pentru a plăti pensii şi salarii, lipsa de înțelegere economică a premierului Ponta.

În sectorul privat, încetarea unui contract de management se face în funcție de performanţă. În sectorul privat există nişte principii pe care, evident, Ponta nu le cunoaşte: negociere, legalitate, performanţă, evaluare.

Atrag ateţia asupra unor consecinţe pentru mediul economic pe care le-ar putea avea această măsură. Lipsa de performanţă a managementului se răsfrânge asupra competitivităţii. Lipsa de competitivitate a sectorului privat înseamnă venituri mai puţine la buget, venituri mai puţine înseamnă blocaj economic.

Aici dorește Pota să ajungem!?

Victor Ponta are obligaţia să retragă această nouă povară pe sectorul privat dacă are o minimă preocupare faţă de cine produce dezvoltare în România.

 

Raluca Turcan,

Deputat de Sibiu

Vicepreşedinte PDL


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!