Sustin cresterea bugetului local al Sibiului

Guvernul PNL-PSD a luat Sibiului aproape 3 milioane de euro in 2008. Iar la recenta rectificare bugetara a uitat municipiul Sibiu, pentru ca nu-i plac optiunile politice ale sibienilor.

Am criticat in mai multe randuri opozitia guvernului Tariceanu fata de descentralizarea administratiei publice si fata de acordarea de puteri sporite administratiilor locale in ceea ce priveste gestionarea fondurilor publice.
 
Stim cu totii ca, la incepului acestui an, au fost luate la bugetul de stat veniturile din impozitul pe tranzactiile imobiliare si din taxa judiciara de timbru. Am asistat atunci la una dintre cele mai neliberale masuri luate de un guvern care neincetat se declara liberal.
 
Aceasta masura a avut efecte negative in multe localitati din tara. In Sibiu, aceasta masura centralista pagubeste bugetul local pe 2008 cu circa 90 miliarde lei vechi, echivalentul a 2,5 milioane de euro.
 
Am vazut zilele trecute ca acest stil de guvernare impotriva comunitatilor locale este continuat prin impartirea de bani publici aproape exclusiv catre primarii PNL si PSD. Municipiul Sibiu, care nu are primar din coalitia PNL-PSD, a fost lasat deoparte. Este revoltator si nedrept pentru sibieni. Ca viitor deputat de Sibiu, voi sustine ca municipiul sa primeasca fonduri de la viitorul guvern PDL pe masura nevoilor sale.  
 
In concluzie, una dintre masurile-cheie luate de un viitor guvern al Partidului Democrat Liberal va fi descentralizarea. E nevoie de acest lucru din mai multe motive, unul dintre ele fiind nevoia de a da fonduri suplimentare oraselor si comunelor din Romania.
 
Programul de guvernare al PDL prevede ca masura importanta in domeniul administratiei publice anularea centralizarii impozitului pe tranzactiile imobiliare si a taxei judiciare de timbru. Practic, programul PDL tinteste sa dea mai multi bani comunitatilor locale, implicit si municipiului Sibiu.
 
De asemenea, viitorul guvern PDL va defini municipiul Sibiu drept prioritate a Ardealului si va sustine constant, cu fonduri bugetare, dezvoltarea orasului.
 
Raluca Turcan
Deputat de Sibiu
 
24 octombrie 2008

.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!