Comunicat de presă

O solicitare de presă adresată Ministerului Educației a primit, zilele trecute un răspuns halucinant: Direcția juridică a ministerului a aprobat, unilateral, evaluarea Comisiei Naționale de Etică care a atestat că lucrarea de doctorat a premierului Ponta nu este plagiat.

Cu alte cuvinte, Ministerul Educației ignoră verdictul de plagiat dat de doua comisii academice și-l ia în considerare doar pe cel al unei comisii aflate în directa subordonare a ministerului, respectiv în subordonarea acuzatului de plagiat. Astfel, ministerul decide sec: Victor Ponta nu a plagiat.

Avem de a face cu un atac nepermis la adresa spiritului academic și cultural din România și la adresa educației naționale în general.

Ministrul Remus Pricopie deschide drumul Plagiatului Național prin care li se spune sutelor de mii de studenți că nu e nicio problemă dacă îți însușești ideile și lucrările altora fără să le citezi ca sursă – doctoratul lor va fi valabil.

Ministrul Pricopie își anulează propria carieră universitară de dragul subordonării politice. Ministrul educației s-a transformat într-un suporter avid al furtului academic.

Este cea mai toxică ingerință a politicului în mediul academic. Aici nu mai este vorba de imaginea vreunui om politic în lume sau spălarea lui în ochii liderilor europeni. Nu îl va putea spăla nimeni, niciodată, pe Victor Ponta oricât s-ar strădui subordonații săi să îi șteargă cazierul academic. Este un atac la viitorul copiilor noștri, la integritatea morală și principială a generațiilor care vor urma. Este un precedent care relativizează, practic, orice calitate academică și orice diplomă sau titlu universitar.

Faptul că USL a ridicat la rang de politică națională minciuna și diversiunea nu este o scuză ca aceasta să-și manifeste efectele în mediul academic!

Mai mult, un proiect de ordonanță care modifică Legea Educației Naționale, aprobat de majoritatea USLîn Camera Deputaților și discutat acum la Senat, anulează dreptul rectorilor de a retrage o diplomă universitară dovedită de plagiat doar cu acordul Senatului Universității. Modificarea implică în actul de retragere a diplomelor și aprobarea Ministerului Educației. USL face totul pentru a șterge din amintirea publică episodul rușinos al plagiatului marca Ponta.

Este evident că plagiatul lui Victor Ponta ”strâmbă” legile educației: pentru USL nu plagiatul e problema, ci vinovate sunt legile în vigoare care arată clar că lucrarea premierului este un plagiat. Ca atare, USL ajustează toate normele pentru a acoperi o pată de rușine, nu de pe obrazul Lui Ponta, ci de pe obrazul României.

Raluca Turcan,

Deputat PDL de Sibiu

Vicepreședinte PDL

21 martie 2013


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!