Comunicat de presă

                                                                                                                                                    15 martie 2013         


 

Ref: Riscam ca ICR să ajungă să finanțeze Congresul PNL, editarea în tiraj de masă a lucrării de doctorat a lui Victor Ponta sau faimoasa operațiune “Caloriferul”.

Institutul Cultural Român condus de politicianul Andrei Marga devine din ce în ce mai mult o instituţie de sabotare a culturii naţionale, nu una de susţinere a ei.

Îi solicit politicianului Marga să analizeze dincolo de elementele birocratice cererile de finanțare ale unor evenimente fanion pentru cultura românească, cum ar fi Festivalul de Jazz de la Sibiu sau Festivalul Internațional TIFF.

Abandonarea acestor proiecte ar fi încă o dovadă de nepăsare culturală dintr-o lungă serie începută cu reducerea activităţii reprezentanței ICR de la Paris sau reducerea cheltuielilor pentru participarea românească la Târgul de carte din Suedia.

Dacă ICR decide să nu susțină evenimentele culturale cele mai reprezentative, Andrei Marga trebuie să plece numaidecât din fruntea Institutului fiindcă tot ce a reușit să facă este politizarea Institutului dovedind, în schimb, incompetenţă şi nepăsare faţă de cultură. Altfel, riscăm ca ICR să ajungă să finanțeze Congresul PNL, editarea în tiraj de masă a lucrării de doctorat a lui Victor Ponta sau faimoasa operațiune “Caloriferul”.

Sub conducerea politicianului USL Andrei Marga, ICR are toate șansele să se transforme dintr-un sprijinitor al culturii naţionale într-o mașinărie de mulțumit clienţi politici. În timp ce fondurile pentru cultură se reduc, cele pentru birocraţie cresc. Funcţia lui Andrei Marga a fost ridicată de la rangul de secretar de stat la cel de ministru (cu sporul salarial corespunzător), funcţiile adjuncţilor săi au fost şi ele ridicate în rang, iar Consiliul de Administraţie al ICR şi-a mărit numărul de membri.


Raluca Turcan,

Deputat PDL de Sibiu

Vicepreședinte PDL                                                                          

                                                                 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!