Comunicat de presă

 5 martie 2013


             Majoritatea USL a demonstrat, în Camera Deputaților, că o reformă coerentă precum cea din educație se poate distruge extrem de ușor - ridicând mâna la îndemnul unui lider de grup și votând cu interesul de partid în minte.

 

            Deputații reprezentând majoritatea parlamentară au votat ordonanța de urgență nr 92/2012. Votul lor aduce sistemului de educație românesc politizare la vârf, educatori și învățători a căror pregătire continuă este ignorată, blocarea practica a ideii de 10 clase obligatorii, elevi care învață mecanic și nu sunt educați si evaluați transdisciplinar.

 

            PDL consideră că este extrem de important ca Senatul să corecteze votul profund greșit dat de majoritatea USL marți în Camera deputaților. A renunța la unele dintre cele mai de preț idei ce stau la baza reformei în educație reprezintă un furt de șanse pentru generații întregi.

            Din acest motiv, PDL consideră că:

            1. Senatul trebuie să restabilească incompatibilitatea dintre funcția de rector și cea de politician. România nu trebuie să mai facă legi pentru persoane. Ecaterina Andronescu trebuie să aleagă între a fi rector al Politehnicii sau senator USL și vicepreședinte al PSD. Politizarea va decredibilizat puternic sistemul superior de învățământ.

            2. Senatul trebuie să reintroducă conceptul de “educație continuă”pentru educatori și învățători. Este nevoie ca toți copiii din România să aibă acces la cadre didactice permanent instruite pentru ca educația să fie la un nivel înalt.

            3. Senatul trebuie să readucă clasa a IX-a la școala gimnazială pentru a garanta accesul egal și corect al tuturor românilor la cele 10 clase obligatorii. PNL susținea în 2007 și 2010 exact același lucru.

            4.Senatul trebuie să reintroducă examenele transdisciplinare si, automat, învățarea transdisciplinară. Cei ieșiți de pe băncile școlii din România trebuie să opereze cu cunoștințe interconectate și nu să recite cunoștințe pe care nu știu cum să le folosească sau să le lege.

 

Raluca Turcan,

Deputat PDL de Sibiu

Vicepreședinte PDL

                                                                


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!