Comunicat de presă

România pare să fi ratat complet, pe mâna USL, cel mai important obiectiv de politică externă al momentului – aderarea la Spaţiul Schengen.

Declaraţia ministrului de Interne din Germania privind opoziţia la aderarea României la Schengen este rezultatul a 10 luni de politică internă şi externă catastrofală a USL, care ne-a condus spre acest deznodământ umilitor.

Această ratare este 100% vina guvernului Ponta, autosuficient şi arogant în relaţiile cu partenerii europeni ai României şi total necredibil în privinţa respectării justiţiei şi a statului de drept în ţară.

Acest eşec grav cere o asumare de răspundere pe măsură, deci se impune de urgenţă demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean.

România plăteşte preţul economic şi de credibilitate al incompetenţei guvernamentale şi e obligatoriu ca USL să plătească şi ea preţul politic al propriei incompetenţe.

Cer de asemenea guvernului USL să revină de urgenţă la abordarea politică standard a aderării României la Spaţiul Schengen. Mai multe guverne ale României şi-au asumat aderarea la Schengen ca obiectiv european prioritar şi resping categoric schimbarea de viziune în această materie din cauza neputinţei prezentului guvern.

Raluca Turcan,

Deputat PDL de Sibiu

Vicepreședinte PDL

3 martie 2013

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!