Comunicat de presă

România pare să fi ratat complet, pe mâna USL, cel mai important obiectiv de politică externă al momentului – aderarea la Spaţiul Schengen.

Declaraţia ministrului de Interne din Germania privind opoziţia la aderarea României la Schengen este rezultatul a 10 luni de politică internă şi externă catastrofală a USL, care ne-a condus spre acest deznodământ umilitor.

Această ratare este 100% vina guvernului Ponta, autosuficient şi arogant în relaţiile cu partenerii europeni ai României şi total necredibil în privinţa respectării justiţiei şi a statului de drept în ţară.

Acest eşec grav cere o asumare de răspundere pe măsură, deci se impune de urgenţă demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean.

România plăteşte preţul economic şi de credibilitate al incompetenţei guvernamentale şi e obligatoriu ca USL să plătească şi ea preţul politic al propriei incompetenţe.

Cer de asemenea guvernului USL să revină de urgenţă la abordarea politică standard a aderării României la Spaţiul Schengen. Mai multe guverne ale României şi-au asumat aderarea la Schengen ca obiectiv european prioritar şi resping categoric schimbarea de viziune în această materie din cauza neputinţei prezentului guvern.

Raluca Turcan,

Deputat PDL de Sibiu

Vicepreședinte PDL

3 martie 2013

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Consiliul Na?ional de Coordonare al PNL
04 Martie 2017

Stimate colege ?i stima?i colegi, Dragi liberali, Sunt bucuroas? ?i onorat? s? v? reîntâlnesc. Este primul Consiliu Na?ional la care particip în calitate ...