Comunicat de presă

                                                                                                                                                    27 februarie 2013         


 

Majoritatea USL a măcelărit principii fundamentale pentru îmbunătățirea calității învățământului din România – depolitizare, educație continuă, reformă adaptată realităților sistemului.


1. Deputatii USL din comisia de învățământ au dat undă verde politizării învățământului. Ei au votat, in ordonanța de urgență pe persoană fizică dată în ultimele zile de mandat de fostul ministru Ecaterina Andronescu, pentru eliminarea incompatibilităților prevăzute pentru rectori. Acest lucru înseamnă că doamna Andronescu și-a atins obiectivul – deși este parlamentar USL și vicepreședinte al PSD, poate acum conduce și Universitatea Politehnică.

PDL consideră că învățământul românesc face un salt înapoi și dă mână liberă influentelor politice în învățământul superior. Miza este foarte mare: credibilitatea universităților din România! Acestea ar putea fi conduse de oameni cu carnet de partid, cu funcții politice înalte sau de demnitate publică.
PDL consideră că plenul Parlamentului trebuie să corecteze de urgență acest derapaj politic al USL care aruncă învățământul superior înapoi în epoca de piatră.

2. Majoritatea USL a peticit, ieri, nedreptatea făcută de Ecaterina Andronescu învățătorilor și educatorilor din România pe care Guvernul Ponta îi vroia pe toți cu facultate in 6 ani de zile. Astfel, ei au eliminat complet conceptul de educație continuă aplicabil cadrelor didactice din învățământul primar și grădinițe.

Pentru 16 000 de educatori si invatatori, USL a blocat perfectionarea continua si cresterea salariilor! De aceea, PDL consideră că eroarea eliminării educației continue pentru cadrele didactice trebuie corectată urgent la votul din plenul Parlamentului.

3. Majoritatea USL a distrus și ideea de educație obligatorie de 10 clase! Ei au mutat din nou clasa a IX-la liceu. Intenția clară a legii educației a fost de a ridica nivelul de educație al românilor și de a facilita accesul tuturor la scolarizare, așa cum se întâmplă în întreaga Uniune Europeană.
PDL solicită USL și ministrului educației să repare această prevedere antireformă în plenul parlamentului.

Raluca Turcan,

Deputat PDL de Sibiu

Vicepreședinte PDL                                                                          

                                                                


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!