Comunicat de presă

Majoritatea USL a crescut salariile și privilegiile conducerii ICR prin ridicarea rangului lui Andrei Marga de la secretar de stat la ministru și a adjuncților săi de la subsecretar de stat la secretar de stat.

Asediul USL asupra Institutului Cultural Român a început odată cu ordonanța Guvernului nr 27 din 2012 care a trecut ICR din subordinea Președintelui României în cea a Senatului pentru a putea să i-l pună pe tavă lui Andrei Marga.

Prin voința senatorilor USL, care au modificat infama ordonanță a Guvernului Ponta 1, ICR este condus acum de un ministru, doi secretari de stat și un Consiliu de Conducere de 23 de membri, în loc de 21 ca până acum. Drept rezultat, Andrei Marga și cei doi adjuncți ai săi vor primi salarii și privilegii mai mari iar cheltuielile administrative pentru susținerea conducerii ICR cresc și ele.

Este vorba despre același ICR care și-a întrerupt o parte din activitatea reprezentanței la Paris din lipsă de fonduri, care a tăiat cheltuielile pentru participarea la Târgul de carte din Suedia, la programe culturale  din New York, Olanda sau Belgia.

Sub conducerea unui politician asumat de USL, Andrei Marga, și a unei guvernări Ponta axată exclusiv pe interesele clientelei politice, ICR riscă să se transforme din cel mai performant ambasador al României în străinătate într-o mașinărie de mulțumit oamenii politici și nicidecum de cultură din fruntea sa.

Iar chibzuința în cheltuirea banilor publici invocată populist de premierul Ponta se aplică oriunde dar nu aparatului clientelar al USL.

Raluca Turcan, Deputat PDL de Sibiu

Vicepreședinte PDL                                                                             25.02.2013

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!