Comunicat de presa

Guvernul USL se gaseste in fata unei situatii fara precedent – fie are un premier care nu cunoaste programul de guvernare in baza caruia a fost investit, fie are un ministru care se dezice de programul de guvernare al Cabinetului din care face parte. Mai exact, fie dl Ponta nu stie ca in programul sau de guvernare este prevazuta desfiintarea CNAS, motiv pentru care ar trebui sa plece din fruntea Guvernului, fie ministrul sanatatii nu este de acord cu desfiintarea CNAS, motiv pentru care ar trebui sa paraseasca echipa de la Palatul Victoria.

Mai exact, autorii capitolului referitor la sanatate din bugetul pe 2013 au strecurat in document cateva paragrafe care prevad, in mod clar, desfiintarea Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS) si, pe cale de consecinta, desfiintarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Pentru acuratete, sa vedem ce spune proiectul de Buget:
„Finantarea sistemului de sanatate:
In acest sens se vor promova masuri referitoare la:
•    Separarea finantarii serviciilor de sanatate in:
o    pachet de servicii de sanatate de baza, pentru toti cetatenii - asigurati si neasigurati – pachet care va cuprinde domeniile: urgenta, preventie, programe nationale de sanatate;
o    pachet de servicii medicale suplimentare pentru cetatenii asigurati in regim privat, asigurari deductibile intr-o limita stabilita de Guvern;

Redefinirea pachetului de servicii medicale de baza  dezvoltarea in anul 2013 a unui pachet de baza, pornind de la ghiduri clinice, protocoale de diagnostic si tratament si  trasee de ingrijire ale pacientilor pentru fiecare tip de patologie.

Pachetul de baza va fi asigurat din bugetul de stat (respectiv fostul FNUASS devenit  Agentia de Plati a Ministerului Sanatatii) si va fi acordat pentru toata populatia, indiferent de calitatea de asigurat sau neasigurat.
(...)
Termen de implementare: 2013.”

Prin urmare, este clar ca bugetul de stat pentru 2013 a fost elaborat avand la baza programul de guvernare care la pagina 106 prevede implicit desfiintarea CNAS. La sustinerea bugetului in comisia de specialitate a Parlamentului, ministrul sanatatii s-a dezis de o asemenea masura mentionata atat in buget cat si in programul de guvernare.

Un lucru este clar: ori premierul nu a stiut ce scrie in program, caz in care trebuie sa demisioneze, ori ministrul sanatatii se dezice de programul de guvernare, caz in care trebuie sa plece.

Asteptam, asadar, cu interes decizia USL, care trebuie sa ne spuna urgent cine pleaca din functie, ministrul sanatatii sau primul ministru.
 

3 februarie 2013
 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!