PDL susţine majorarea salariilor profesorilor

PDL a votat recent in Parlament legea de marire a salariilor profesorilor cu 50% si susţine promulgarea ei de catre presedintele Traian Basescu.

Aceasta lege este una de mare interes naţional pentru Romania. Pentru ca interesul naţional ne cere sa facem tot ce putem pentru ca toţi copiii – de la cresa pana terminarea facultaţii – sa beneficieze de cele mai bune condiţii de educaţie.
 
Trebuie de aceea sa demonstram ca-i preţuim pe profesori si stiu ca masura de crestere a salariilor cadrelor didactice este sprijinita de sibieni si de corpul profesoral din Sibiu.
 
Am salutat faptul ca presedintele Traian Basescu a facut presiuni inca de acum caţiva ani pentru alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. Acesti 6% nu mai sunt insa suficienţi astazi, iar un guvern al Partidului Democrat Liberal va mari acest procent, pe masura nevoilor de viitor ale ţarii. Daca investim in educaţie, investim in viitoarea prosperitate a Romaniei.
 
Este grav faptul ca guvernul Tariceanu s-a opus majorarii salariilor profesorilor, incercand sa invrajbeasca diverse categorii sociale. Sperand in promulgarea legii de catre presedintele Basescu, ii cer guvernului Tariceanu s-o aplice neintarziat, imediat dupa publicarea ei in Monitorul Oficial.
 
 
Raluca Turcan
Deputat de Sibiu
 
24 octombrie 2008

.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!