Comunicat de presa

Miercuri a fost inregistrata prima victorie de fond in ce priveste clasa pregatitoare – Guvernul a decis pastrarea ei în invatamantul obligatoriu incepand cu varsta de 6 ani.

Este o victorie a argumentelor rationale impotriva superficialitatii nocive pe care premierul Ponta a demonstrat-o constant in ce priveste clasa pregatitoare. El a legat tot timpul problema clasei pregatitoare de spatiul fizic unde cursurile se desfasoara – in cladirea unei gradinite sau scoli - si nu de forma de invatamant de care apartine.

Este de apreciat si sinceritatea declaratiilor ministrului educatiei Remus Pricopie care a recunoscut ca trecerea grupei pregatitoare la scoala a fost realizat intr-un procent ridicat. Cu certitudine acest proces ar fi fost finalizat daca USL nu ar fi irosit cele opt luni de guvernare de anul trecut si nu le-ar fi transformat in opt luni de campanie electorala continua.

Ii solicit ministrului educatiei Remus Pricopie sa tina cont judicios in pregatirea, in continuare, a clasei pregatitoare de numarul copiilor care anul acesta vor intra in grupa mica! In caz contrar, exista pericolul sa ne confruntam din nou cu o criza majora in ce priveste locurile la grupa mica in gradinite iar  invatatoarele care anul acesta termina un ciclu scolar complet, avand acum clasa a IV a, sa nu isi mai poata continua norma didactica.
 

30 ianuarie 2013


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!