Comunicat de presa

Miercuri a fost inregistrata prima victorie de fond in ce priveste clasa pregatitoare – Guvernul a decis pastrarea ei în invatamantul obligatoriu incepand cu varsta de 6 ani.

Este o victorie a argumentelor rationale impotriva superficialitatii nocive pe care premierul Ponta a demonstrat-o constant in ce priveste clasa pregatitoare. El a legat tot timpul problema clasei pregatitoare de spatiul fizic unde cursurile se desfasoara – in cladirea unei gradinite sau scoli - si nu de forma de invatamant de care apartine.

Este de apreciat si sinceritatea declaratiilor ministrului educatiei Remus Pricopie care a recunoscut ca trecerea grupei pregatitoare la scoala a fost realizat intr-un procent ridicat. Cu certitudine acest proces ar fi fost finalizat daca USL nu ar fi irosit cele opt luni de guvernare de anul trecut si nu le-ar fi transformat in opt luni de campanie electorala continua.

Ii solicit ministrului educatiei Remus Pricopie sa tina cont judicios in pregatirea, in continuare, a clasei pregatitoare de numarul copiilor care anul acesta vor intra in grupa mica! In caz contrar, exista pericolul sa ne confruntam din nou cu o criza majora in ce priveste locurile la grupa mica in gradinite iar  invatatoarele care anul acesta termina un ciclu scolar complet, avand acum clasa a IV a, sa nu isi mai poata continua norma didactica.
 

30 ianuarie 2013


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Consiliul Na?ional de Coordonare al PNL
04 Martie 2017

Stimate colege ?i stima?i colegi, Dragi liberali, Sunt bucuroas? ?i onorat? s? v? reîntâlnesc. Este primul Consiliu Na?ional la care particip în calitate ...