Comunicat de presa

Premierul Victor Ponta risca sa zdruncine din temelii sistemul de educatie cu decizii care sunt, mai degrabă, idei fixe, nesustinute de niciun argument.

Victor Ponta continua sa ceara trecerea clasei pregatitoare la gradinita chiar in dispretul celui pe care l-a desemnat sa se ocupe de invatamantul din Romania, adica al ministrului Remus Pricopie.

Practic, dupa toate deciziile contestabile si avalansa de declaratii negandite de anul trecut referitoare la sistemul de invatamant din Romania, Victor Ponta continua sa destabilizeze un sistem care trebuie sa fie caracterizat prin predictibilitate si orientat spre performanta.

Cu clasa pregatitoare trecuta la scoala nu am mai avut anul acesta, pentru prima oara, criza de locuri in gradinite – peste o suta de mii de locuri s-au eliberat. Potrivit unei evaluari, 85% dintre parintii copiilor sunt foarte multumiti de modul in care se desfasoara acum clasa pregatitoare si considera ca elevii au castigat mult prin trecerea la scoala. 83% dintre copii spun ca sunt fericiti ca acum merg si ei la scoala.

Intoarcerea clasei pregatitoare la gradinite ar avea efecte dezastruoase. In primul rand, gradinitele vor fi supra-aglomerate cu copiii care acum sunt in grupa mare – peste 150.000 de copii ar ramane in gradinite anul viitor iar copiii de grupa mica nu ar mai avea loc. In acelasi timp, mii de invatatoare nu ar mai avea de ales si ar trebui sa devina educatoare iar 7.000 de sali de clasa utilate pentru clasa pregatitoare vor ramane goale. Astfel, investitiile facute de stat in utilarea acestor sali de clasa vor fi irosite.

In aceste conditii, ii solicitam ferm premierului Ponta sa nu mai vorbeasca inainte de a analiza situatia concreta. Vorbele in vant si actiunea fara analiza pot produce rau iremediabil unui sistem si asa suferind.

In al doilea rand, ii cer premierului Ponta si ministrului educatiei sa abroge ordonanta de urgenta data pe sub mana in ultima zi de mandat a Ecaterinei Andronescu prin care ii obliga pe toti educatorii si invatatorii din Romania sa urmeze cursurile unei facultati in urmatorii sase ani daca vor sa isi pastreze posturile.

Este o masura umilitoare pentru cadrele didactice din Romania si singurul sau scop este de a alimenta cu studenti prolificele “fabrici de diplome” din tara. In plus, veniturile invatatorilor si educatorilor sunt puse in pericol de decizii cu iz de rasplata politica.

15 ianuarie 2013


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!