Comunicat de presa

Ne aflam in fata unui moment istoric. Guvernul USL a reusit, in premiera mondiala, sa faca posibilă calatoria in timp. Este vorba de sistemul sanitar din Romania care se va întoarce in timp 20 de ani cu deciziile actualului ministru.

Putine lucruri mai reusesc sa ne surprinda in ziua de astazi, iar guvernarea USL ne-a obisnuit cu destule in ultimul an, de la atacurile la institutiile statului la miniciuni sfidatoare. Insa trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului! Cand vine vorba de adoptarea de masuri aberante care, in afara de a soca opinia publica, aduc numai deservicii societatii, cei de la USL sunt campioni absoluti.

O astfel de aberatie a produs ieri ministrul Sanatatii, liberal cu vorba, socialist cu fapta. Domnia sa nu vrea nici mai mult nici mai putin decat distrugerea retelelor private de sanatate din Romania in detrimentul platitorului cinstit de asigurari de sanatate.

Filosofia marxista a acestui ministru spune cam asa: De ce sa dam posibilitatea romanilor sa aleaga, pe banii lor, intre un sistem public de sanatate aproape de coma si un sistem privat care a dovedit ca se poate dezvolta chiar si pe timp de criza? De ce sa aiba romanii dreptul sa aleaga intre a sta la coada si a fi tratati decent? Ministrul Sanatatii a decis acum ca nu putem decide ce sa facem cu banii nostri, platiti luna de luna statului, si ca el stie mai bine ce este in avantajul romanilor.

In momentul de fata lucrurile sunt foarte clare in sistemul sanitar. Un cetatean care are calitatea de contribuabil al CAS poate decide singur daca apeleaza la serviciile unitatilor de stat sau a celor private, alegand sa platească diferenta de pret. Domnul ministru este insa de parere ca acest lucru reprezinta „furt din banul public si trafic de influenta”. De fapt, este vorba de o incalcare grava de drepturi, este vorba despre a baga mana adanc in buzunarul cetateanului fara a ii oferi nimic in schimb. Nici macar dreptul de a alege unde vrea sa fie tratat, unde vrea sa isi aduca copilul pe lume, unde vrea sa isi verifice starea de sanatate – la stat sau la privat.  

Eugen Nicolaescu vrea sa construiasca un zid intre cele cele doua segmente ale aceluiasi sistem. Trist este ca aceste decizii sunt asumate de un personaj care se auto-catalogheaza ca fiind liberal.  

13 ianuarie 2013


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!