Comunicat de presa

Prezentarea facuta de premier a aratat, fara echivoc, ca pentru Victor Ponta si USL ce spui in opozitie nu are nimic in legatura cu ce faci la putere. Educatia si cercetarea primesc cele mai mici bugete din ultimii patru ani – mai exact 3,1 la suta din PIB. Niciodata guvernarile PDL nu au alocat mai putin de 4,2 la suta din PIB. Vociferarile ipocrite ale USL, ale lui Victor Ponta, blamau atunci in corpore alocarile pentru educatie, desi sarite de 4 procente. Acum, pentru prima oara in ultimii ani, Guvernul Ponta 2 duce educatia si cercetarea la putin peste 3 procente din PIB. Adica la jumatate fata de cele 6 procente asumate inclusiv de PSD si PNL prin Pactul National pe Educatie.

In conditiile in care educatia va suferi de subfinantare cronica in anul 2013, ii cerem imperativ premierului Ponta si Guvernului USL sa se asigure ca invatamantul profesional va fi finantat in acest an. Altfel, USL va destabiliza pe termen mediu si lung nu numai invatamantul romanesc ci si piata muncii.

Joi seara, Victor Ponta a aratat mai mult a contabil decat a premier la prezentarea privind starea natiunii. Am auzit multe cifre dar nimic despre masurile de crestere economica pe care le are in vedere Cabinetul USL.
Abia acum, dupa alegeri, premierul Ponta a avut curajul sa le spuna romanilor adevarul – in 2013 nu sunt posibile cresteri de salarii si pensii, in 2013 o vom duce prost, datoria externa va creste, absorbtia fondurilor europene va fi slaba iar investitiile publice modeste.


Lucrul cel mai grav este ca din discursul premierului Ponta nu am aflat nimic despre masurile pe care Guvernul sau le va lua pentru cresterea economica, pentru relansarea productiei interne si cresterea PIB. Am avut in schimb de a face cu o prezentare resemnata si lipsita de orice urma de viziune.

11 ianuarie 2012


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!