Declaratie de presa

Institutul Cultural Roman trece, astazi, prin cea mai neagra perioada a existentei sale. Dupa ce majoritatea USL a transformat functia de director al ICR intr-una eminamente politica, numindu-l pe Andrei Marga fara ca acesta sa prezinte macar un banal plan de management, noua conducere a ICR a trecut la epurarea oamenilor de cultura din institutie si inlocuriea acestora cu sinecuristi si clientela de partid.

Astfel, institutia – fanion a culturii romanesti in strainatate a ajuns intr-o totala degringolada, fara perspective si fara viitor. Singura utilitate pe care Andrei Marga si USL i-o atribuie este aceea de loc caldut si bine platit pentru rudele apropiate, militantii de partid si pilele sponsorilor din campania electorala.

Este revoltator faptul ca domnul Marga refuza sa isi asume harababura din interiorul institutiei pe care o conduce. Indiferent daca este vorba de incapacitate sau rea vointa, cert este ca panta pe care alunecă ICR este profund gresita.

Ii cerem domnului Andrei Marga sa amane concursurile al caror unic scop este acela de a inlatura oameni care au facut cinste culturii romanesti! Domnia sa trebuie sa inteleaga ca are doua optiuni: fie inceteaza epurarea politica si organizeaza concursuri corecte, bazate doar pe competente profesionale, fie isi da demisia.

 9 ianuarie 2013


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!