Declaratie de presa

Premierul Victor Ponta a limitat grav atributiile CNA, precum si libera concurenta pe piata audiovizualului prin ordonanta de urgenta de ieri, prin care guvernul a modificat Legea Audiovizualului.

Dupa asigurarile de europenism date de Victor Ponta pe 15 noiembrie, cand spunea ca legislatia in domeniul audiovizual din Romania se va modifica daca si cand Uniunea Europeana decide acest lucru, guvernul USL a modificat pe furis exact ceea ce pretindea ca nu va modifica. Premierul Ponta a mintit inca o data. Daca ar trece pe Podul Minciunilor din Sibiu in timp ce vorbeste despre intentiile lui politice sau administrative, cu siguranta acest pod s-ar prabusi rapid.

Guvernul Ponta a diminuat drastic puterea CNA, cu scopul de a creste substantial puterea televiziunilor. Desfiintandu-se sanctiunile executorii ale CNA, orice televiziune va putea incalca oricand legislatia audiovizuala fara a se putea teme de o reactie rapida si executorie a CNA. CNA se transforma astfel intr-un paznic dezarmat si lipsit de orice influenta in reglementarea audiovizualului romanesc. De asemenea, prevederile ordonantei de urgenta limiteaza principiul concurentei oneste pe piata audiovizualului. Redefinirea “serviciilor de programe cu pondere semnificativa in formarea opiniei publice” va duce la oligarhizarea pietei audiovizualului.

Consider ca ordonanta adoptata pe furis de guvernul Ponta deschide de asemenea poarta pentru santajul televiziunilor la adresa agentilor economici. Eliminarea in fapt a agentiilor de media pune agentul economic in fata controlului si presiunii directe a unuia sau altuia dintre posturile de televiziune.


Peste tot in tarile democratice companiile cumpara reclama TV prin agentii de media, tocmai pentru a se evita presiunile nedorite ale televiziunilor asupra companiilor.

In fine, firmele de cablu vor fi sanctionate dur, excesiv si prin amenzi executorii (lucru pe care ordonanta l-a exclus in cazul incalcarilor sanctionabile de catre CNA) pentru lipsa unui semnal constant si unitar pentru posturile de televiziune.

Constatam deci ca ordonanta de urgenta referitoare la CNA nu ofera un regim unitar de interventie iar principalii perdanti sunt CNA, firmele de cablu, companiile care isi fac reclama la TV, agentiile de publicitate media si, mai ales, publicul consumator de televiziune.

Aceasta ordonanta de urgenta a guvernului Ponta este, pentru domeniul audiovizualului, echivalentul abuzurilor USL din vara in domeniul justitiei si al statului de drept. E o lovitura dura data pietei audiovizualului de catre guvernul Ponta.

Consider de aceea ca Guvernul Ponta trebuie sa retraga imediat ordonanta de urgenta adoptata si sa revina la o atitudine europeana in privinta CNA si a audiovizualului romanesc.

28 noiembrie 2012


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!